Er "jule-annonsene" på finn.no bare svindel?

Har du sett at nå som julen nærmer seg så kommer annonsene på finn.no der mennesker "tigger" fremmede om hjelp til å feire jul tilbake? For øyeblikket ligger det ihvertfall 4 - 5 slike annonser ute. De fleste som ser disse annonsene tenker nok at enten er det svindel, eller så synes de at det er frekt å tigge på denne måten. 

Jeg kan selvfølgelig ikke gå god for om alle disse annonsene er ekte, men jeg tror at man skal være veldig kald og kynisk hvis man forsøker å svindle mennesker som bare ønsker å hjelpe andre. Og den eneste annonsen jeg kan gå god for er min egen. For etter å ha hatt et veldig tungt år både emosjonelt og økonomisk bestemte jeg meg for å gjøre litt ekstra for datteren min. Dere kan lese mer om dette i annonsen min på finn.no. Jeg ligger ut link lenger nede.

Det jeg kan si om slike annonser er at det er utrolig tungt og vanskelig å både skrive og ligge den ut. Man føler seg avkledd og ynkelig. Man føler seg rett og slett mindre verdt. Og jeg har allerede fått et par negative henvendelser på annonsen min. Heldigvis var jeg forberedt på det. Men føler du at du har lyst å hjelpe, men er i tvil om det er ekte, så spør om noe dokumentasjon eller bevis på at situasjonen er ekte. Å si at man må komme hjem til eieren av annonsen kan virke veldig skremmende. Jeg tror ikke jeg tør å la noen komme hjem til meg hverken for å se hvordan jeg har det, eller for å levere noe. For det første kan naboer begynne å lure, og med "sladdrekjerringer" i nabolaget kan det skape ubehageligheter. Og vennene eller foreldre til vennene til datteren kan få det med seg, noe som igjen kan gi hun problemer. Barn kan være veldig stygge med hverandre. 

Så beste måten å hjelpe noen som har en slik annonse på er økonomisk eller møte dem en plass og overrekke noe som vil hjelpe, være seg mat, gaver, klær, julepynt osv. Og spør gjerne. Eller man kan bare hjelpe med et lite beløp som en femtilapp eller noe slikt. Det er veldig ofte en ubetydelig sum for vanlige folk, men mye for de som er i samme situasjon som meg. Og hvis for eksempel 10 personer gir 50 kr vil det hjelpe mye for noen som er i en vanskelig situasjon økonomisk. 

 

Kontonummeret mitt er 9522.06.25762. Dessverre har jeg ikke vipps siden telefonen min er for gammel. Dette står det og om i annonsen min.

Jeg håper du kan dele dette innlegget på facebook og andre plasser slik at de som lurer på om slike annonser er svindel eller ikke kanskje kan få litt mer forståelse. Og kanskje flere kan få litt hjelp. For det som sikkert skjer er at en eller 2 annonser blir skrevet om i avisene og disse annonsene får all oppmerksomhet, mens de andre annonsene blir liggende uten noe særlig henvendelser. 

 

Har du lyst å kommentere her er du velkommen til det. Men hvis du bare har noe negativt å komme med er jeg ikke interessert. Jeg har allerede nok negativitet i livet mitt med en syk datter og veldig dårlig økonomi. Men en vennlig hilsen er alltid kjekt.

 

Ønsker dere alle en fin søndag og en fin tid fremover mot jul

Én kommentar

Skriv en ny kommentar