Hvorfor ødelegge noe fint og koselig?

På søndag er det farsdag. Det er jo egentlig en fin tradisjon å feire alle fantastiske pappaer. Datteren min pleier å lage er fint kort til meg og hjelper gjerne til litt ekstra hjemme. Og har vi råd har vi gjerne kake og kakao eller litt brus om kvelden. 

Men det som er trist er at butikkene prøver å gjøre det mer og mer kommersielt. Jeg vet at morsdag og farsdag alltid har vært kommersielle dager der butikkene har prøvd å selge mest mulig marsipankaker, blomster, konfekt og slike ting. Og det er jo egentlig bare kos. Men i dag var jeg en tur på kjøpesenteret for å bruke internett. Og der ser jeg elektronikkbutikk har farsdagstilbud på mobiltelefon. Og ikke de billigste telefonene. Og farsdagstilbud på 65 tommers TV og farsdagstilbud på bærbar pc. Hvem med normal inntekt har råd til slike farsdagsgaver bare litt mer enn en måned før jul? Og uansett hvor jeg gikk på kjøpesenteret var det farsdagstilbud. På dresser, slips, skjorter, krus, vitamintilskudd og alle mulige tenkelige ting som en pappa kan bruke. Noen har ikke en gang råd til en blomst eller konfekteske. Hvorfor må handelsstanden gjøre hver eneste mulighet så kommersiell som mulig? Hvorfor skape mer og mer kjøpepress hele tiden? Se på finn.no om alle som ber om hjelp til å feire jul fordi de ikke har råd. Eller les bloggen min om situasjonen til datteren min og meg. Må det hele tiden skapes et evinnelig kjøpepress på dyre varer? Jeg er sikker på at de fleste pappaer sitter mer pris på et selvlaget kort og et kakestykke på farsdagen. Kan vi ikke heller la morsdag og farsdag være koselige dager der vi feirer mammaene og pappaene med enkle ting? 

 

 

 

8 kommentarer

Hei. Jeg ser din side av saken og jeg ser den andre siden av saken. Men kunne du sendt meg en melding med epost adressen din, jeg skulle gjerne hatt litt info fra deg.

chanettssinblogg: Hei :) Mailadressen min er enalenepappa@gmail.com

Jeg er enig med deg. Det burde bare handle om kosen og det å vise at man setter pris på faren sin. Samtidig er det jo mange som har råd til å kjøpe gaver til foreldrene sine. Og det må de jo få lov til. Men jeg er enig i at det har blitt altfor kommersielt nå.

Helt enig.

Jeg tror egentlig ikke de fleste har råd, Og kredittkort er løsningen.. Feire farsdag som dere selv vil , jeg tror de fleste feirer likt som dere; litt kosemat evt, og hjemmelaget kort. De er jo de fineste :-)

Heltpå Trynet

Helt enig - det får da være grenser. Farsdag og morsdag er markeringer der barna kan få gjøre stas på sine foreldre- et kort og en klem er alt man trenger!

Hei. Jeg har i dag startet spleis for deg https://www.spleis.no/project/55470

Til Chanett: Legg spleisen ut på Facebook i gruppene (Del din spleis) (Spleis -Hjelp til å hjelpe) Da kreves det selvfølgelig en god dokumentasjon på situasjonen ,og det er forståelig,Når det finnes så mange svindlere der ute.

Signe: Hei. De som ønsker dokumentasjon kan kontakte meg direkte. Jeg gir det som er ønskelig av dokumentasjon så lenge jeg er sikker på at personen har ærlige hensikter. Jeg vet at det finnes noen finn-annonser som beskriver en situasjon som ikke stemmer. Og så har jeg sett noen spleiser som virker tvilsom. Men jeg tror nok at de fleste som ligger ut annonse på finn.no og spleis er ærlige mennesker i en vanskelig situasjon. Å være skeptisk synes jeg er en god ting. Men hvis man vil hjelpe og er i tvil er det bare å be om dokumentasjon. Og vil de ikke gi det er det jo bare å finne noen andre å hjelpe.

Skriv en ny kommentar