Et trist og vanskelig bursdagsbesøk

Nytt år med nye muligheter heter det så fint. Og selv om kanskje ikke 2018 blir så mye anderledes enn 2017, så både tror og håper jeg at datteren min og jeg en dag skal få en bedre og mer stabil hverdag. Men vi må være tålmodig og takle de utfordringene vi kommer til å møte.

I dag kom datteren min hjem fra skolen og var trist. Først ville hun ikke fortelle hva som var galt bortsett fra å forsikre meg om at ingen hadde plaget henne. Så etter en liten stund kom hun og satte seg ved siden av meg og gav meg en konvolutt. Først trodde jeg det var en form for brev fra skolen, men når jeg tok ut kortet som lå i konvolutten forstod jeg hvorfor hun var trist. Det var selvfølgelig årets første bursdags-invitasjon. Med over 10 jenter i klassen blir det noen slike invitasjoner i løpet av et år. Og noen av guttene i klassen inviterer og hele klassen, så det blir fort over 15 slike invitasjoner. Og som jeg har skrevet tidligere er slike invitasjoner vanskelige når man ikke har råd til å kjøpe gave. Datteren min pleier å si hun er opptatt eller av andre grunner ikke kan komme når hun får slike invitasjoner, men i dag var hun trist og fortalte hvor lyst hun hadde til å gå. Bursdagsbesøket hun er invitert i skal feires på Peppes Pizza, og alle jentene i klassen skal. Stort sett har hun selv sagt at hun ikke vil gå, men ikke i dag. Hun foreslo å gi en genser hun fikk til seg selv i julegave som bursdagsgave. Jeg forklarte at man ikke kunne gi bort gaver man har fått, og at vi sikkert kunne finne en annen løsning. Men så kom dilemmaet mitt. Hva vil de andre i klassen tenke hvis hun gir gave og kommer i besøket til 1 av jentene, men ikke kommer i verken besøk eller gir gave til noen av de andre. Selv om det blir en liten gave til 20 -30 kroner føler jeg at det blir feil. Men samtidig har hun så lyst å gå i dette, så jeg kan ikke si nei. Men så kom neste dilemma. Det er bare et par uker til datteren min har bursdag, og jeg har absolutt ikke råd til å gi henne et bursdagsbesøk. Stort sett har hun ikke hatt noe besøk på bursdagen sin, bare henne og jeg hjemme som prøver å lage noe ekstra godt til middag. Og kanskje en liten gave fra meg hvis jeg har råd. I år får hun en fin gave til bursdagen sin. Gitt av en dame som ville gi henne en bursdagsgave. Noe hun har ønsket seg. Men det blir og den eneste gaven. Vi har ikke familie som kommer med masse gaver slik de fleste andre barn har. Og siden hun ikke kan ha bursdagsbesøk for jentene i klassen får hun heller ingen gaver derfra. Men dilemmaet mitt er at når hun dukker opp i bursdagbesøket på Peppes Pizza til jenten i klassen vil garantert spørsmålene om hennes egen bursdag komme. Og jenter i hennes alder forventer nok en bursdag. Hun har tidligere fått spørsmål om bursdagen sin, men denne gangen tror jeg det vil bli verre siden hun kort tid før sin egen bursdag kommer i en annen jente sin bursdag. 

Jeg husker mine egne bursdager som gode minner. Feiret hjemme i stuen med hjemmelaget sjokoladekake, hotdog, fiskedam og leker. Nå feires bursdagene på Peppes Pizza, kino, Egon restauranter eller det bli leid klubbhus eller lignende. Bursdager har blitt et pengesluk. Hadde jeg hatt råd hadde jeg uansett ikke brydd meg om dette og invitert jentene i klassen hennes hjem til oss. Men med en altfor liten leilighet og ikke økonomi til verken sjokoladekake, hotdog eller noe annet så kan jeg ikke gjøre det. For vi har verken plass eller økonomi til å feire bursdagen hennes. 

Hun skal få gå i bursdagsbesøket på Peppes Pizza i helgen, men jeg har på følelsen at det og kan bli en vanskelig og trist dag for henne når spørsmålene om hennes bursdagsbesøk kommer. 

Har du ikke lest de andre innleggene mine, så finner du de her; http://enalenepappa.blogg.no

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg