Hvordan tjene penger til et godt liv

Når jeg startet bloggen var min eneste tanke å gi datteren min en bedre jul. At jeg skulle fortsette å blogge hadde jeg ingen tanker om. Jeg visste bare at hvis jeg ikke gjorde noe så ville julen 2017 ble en veldig trist jul for datteren min, akkurat slik den hadde vært årene før. Og på finn.no var det allerede mange annonser der andre ba om hjelp til det samme, så for å ikke bli oversett fant jeg ut at hvis jeg skulle få hjelp burde jeg la de som ville hjelpe få muligheten til å bli bedre kjent med datteren min og meg enn der man kan i en annonse på finn.no. Så dermed ble bloggen til. 

Og jeg var allerede før jeg startet klar over at mange ikke ville like måten jeg ba om hjelp på. Jeg var forberedt på negative tilbakemeldinger, og det gikk jeg. Men jeg fikk og mange positive tilbakemeldinger og hjelp til å gi datteren min en utrolig fin julefeiring. Og selv om de negative meldingene fortsatte etter jul var det såpass mange positive meldinger og der flere ønsket at jeg skulle fortsette å blogge. Men pga akutt sykdom ble jeg borte en liten periode på nyåret, og når jeg da følte meg bra nok til å skrive igjen ble jeg overasket over den positive responsen. Joda, de negative tilbakemeldingene kom også, men de positive veiet opp for de negative. Og når lesere av bloggen anbefalte meg å be om hjelp til sommerferie så gjorde jeg det. Ønsket mitt var en telttur sammen med datteren min. Det var der som virket realistisk. Men slik ble det ikke. Det ble så utrolig mye bedre. Tenk det at 2 personer som sliter seg gjennom hverdagene året rundt fikk tilbringe 2 uker i Spania. Det er nesten som tatt ut av en amerikansk film med “happy ending”. Jeg er sikker på at Hollywood kunne klart å lage en film om en fattig alenefar og datteren hans. Og som om det ikke var nok med en fantastisk ferie så ville lesere hjelpe slik at datteren min får seg en sykkel. Så veldig snart skal hun faktisk få seg det. Dette er så utrolig mye mer enn jeg turde å håpe på når jeg skrev mitt første innlegg. Det har ikke bare hjulpet meg å gi datteren min en bedre hverdag, men det har gjort at jeg ikke lenger føler meg alene. For jeg føler meg ofte alene. For ofte står jeg på kjøkkenet og ser inn i et tomt kjøleskap med tårer i øynene fordi jeg føler meg ubrukelig som far.  Datteren min fortjener så mye mer enn jeg kan gi henne med min lille uføretrygd. Så hjelpen jeg har fått fra lesere av bloggen har gjort at jeg ikke lenger føler meg helt alene. 

Men selv om jeg er uføretrygdet og ikke har helse til å komme tilbake i vanlig jobb så har jeg selvfølgelig drømmer. Alle ønsker jo å klare seg selv. Å be om hjelp er ikke en situasjon noen ønsker å være i. Men for øyeblikket er det det jeg må. Jeg ber om hjelp her, og jeg må innimellom kjøre til Frelsesarmeen for å få utdelt poser med tørrvarer og hermetikk pluss litt annet. Det er de 2 eneste mulighetene jeg har for å klare å ha nok mat til at både datteren min og jeg blir mett. Jeg har en stor drøm om å endre den økonomiske situasjonen vår. Men som sagt kan jeg ikke ha en vanlig jobb pga helsen. Derfor spør jeg i dag om hjelp. Hjelp til ideer eĺler forslag til hva jeg kan gjøre for å tjene penger. Jeg vet det finnes mange smarte mennesker der ute. Og kanskje noen har en god idé som kan hjelpe meg å gjøre noe for å tjene penger. Jeg har tenkt på det mange ganger selv. Problemet er at jeg er verdens verste selger. Jeg er for ærlig. Så det må være noe annet enn telefonsalg, men samtidig noe jeg kan gjøre hjemmefra uten å være avhengig av å jobbe til faste tider. Jeg hadde en gang en drøm om å starte en nettbutikk. Og planene var klare. Men siden jeg ikke er kredittverdig må jeg stille med egenkaptial.  Og dessverre er jeg ikke så heldig som en i kommentarfeltet fra i går foreslo. Jeg har ingen Petter Stordalen eller en annen millionær som vil hjelpe meg. 

Jeg er ikke ute etter å bli rik. Alt jeg vil er å ha råd til å gi datteren min en god oppvekst med mat i kjøleskapet og å ikke måtte si nei hver gang hun vil gjøre noe som koster penger. 

Og så minner jeg om spleisen som det fremdeles er 6 dager igjen av. Den finner du her; https://www.spleis.no/project/43677. Eller så står kontonummeret mitt i profilen min i bloggen hvis du vil gi et bidrag 

Og har du ikke lest de andre innleggene mine finner du de her; http://enalenepappa.blogg.no

 

  1. Du får ta noen plastisk operasjoner og blogge om patetiske og jævla idiotiske ting som Isabel Raad (http://sraad.blogg.no) eller mammantilmichelle. Så blir du rik i en fri. Jo dummere du er jo rikere blir du. Så bare å kjøre på så slipper vi mer av snyltingen din

  2. Reinert H: Nå lever Isabel Raad og jeg i helt forskjellige verdener. Men ser ingen grunn til synes hun blogger om patetiske og idiotiske temaer. Vi er forskjellige personer i helt forskjellige situasjoner og ned forskjellige interesser. Men jeg respekterer henne selv om jeg kanskje ikke er enig i alt hun mener (må innrømme at jeg ikke har lest mye av det hun har skrevet). Men hun tjener mye penger og lever et godt liv av å blogge. Og det står det respekt av siden hun tydeligvis skriver om noe mange er interessert i. Så all respekt til henne for å klare å tjene penger på bloggen sin.
   Og beklager hvis min måte å be om hjelp på plager deg. Men hvis du heller leser en annen blogg eller kanskje en avis så slipper du å bli plaget av det du kaller snylting.

  3. Håper du fortsetter med bloggingen din 🙂 Jeg er inne med jevne mellomrom og leser , syns du skriver godt 🙂

  4. Ja, du må fortsette å skrive på bloggen. Synes du svarte rolig og ryddig på galskapen på den første kommentaren her. Jammen får du mye rart tilsendt.

  5. Når slike kommentarer kommer så tenker jeg at bloggen din er viktig. Viktig for å virkelig få frem at veldig mange ikke har det så «fett» her i landet, viktig for å få frem at det er ikke en dans på roser å ikke å ha helse til å kunne bidra som andre. Viktig for å vise din datter og andre barn i samme situasjon at det er ikke en svakhet å be om hjelp! Det er tøft å gå ut å be om hjelp, det står det respekt av! Det er frivillig å lese, frivillig å hjelpe, men det går jammen meg an å kommentere noe hyggelig! Har en ikke noe positivt å si så kan en rygge stille ut av bloggen :-))

  6. Bare et lite tips. Du og datteren din kan lage juledekorasjoner som dere kan selge. Det koster ikke mye å lage noen dekorasjoner. Og du kommer garantert til å få solgt de til en god pris til noen som vil betale litt ekstra for å hjelpe dere til få en fin jul. Da tjener dere litt penger både til før jul og jul. Og samtidig gjør dere noe koselig sammen

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg