Hvorfor er det så vanskelig å be om hjelp

Man hører ofte at det er vanskelig å be om hjelp. Og jeg selv har skrevet det flere ganger. Men hvorfor er det slik? Hvorfor skal man ikke be om hjelp hvis man trenger det? Er det slik at man er mindre verdt hvis man ber om hjelp? Jeg har aldri opplevd at rumenere eller andre som sitter på gaten og tigger blir så angrepet som meg. Og fra dem får man ingen dokumentasjon eller vite hva/hvem pengene går til. Noen av disse tiggerne tjener tusenvis av kroner på. Men idet jeg ber om hjelp til noe spesifikt og høyst nødvendig til datteren min og meg blir jeg overøst av hat. Jeg tar gjerne imot kritikk, men ren og skjær hat blir litt for mye. Og i går natt bestemte jeg meg for å ikke be om hjelp mer. Av den enkle grunn at jeg ikke orker mer usakelig dritt. Jeg kan fremdeles ikke forstå hvor alt hatet kommer fra. Jeg har bedt om hjelp for å gi datteren min en litt bedre hverdag. Og dere som nå er fornøyd meg å skremme meg fra å be om hjelp bør være stolte (ironi). Det er ikke jeg som blir mest skalidene. Det er datteren  min som må lide for denne avgjørelsen

Men så håper jeg dere som er så kritisk til at jeg ber om hjelp heller kjøper en juledekorasjoner av oss når den tid kommer. Da hjelper jo dere faktisk oss mens vi prøver å løse våre økonomiske problemer uten å tigge.

Og husk at det er lov å være kritisk. Men hver for all del saklig og høflig.

Og hvis eg om hjelp ved en senere anledning håper jeg på  mer respekt og forståelse. Jeg ville aldri utsatt verken datteren min og meg for dette hvis det ikke var høyst nødvendig.

Norge er kjent som et varmt samfunn. Men det er tydeligvis bare på TV og i aviser.

Og husk at neste gang kan det være du som må be om hjelp.

3 kommentarer
  1. Det er jeg som har sponset Alenepappa med shouts. Slutt å være så slemme og hjelp ham istedet.
   Stå på alenepappa

  2. Leit å se at du får så mye hat denne høsten. Håper likevel du klarer å motivere deg for å fortsette både med livet generelt men også bloggen.
   Du får skrive litt om hverdagstrivialiteter i tillegg til utfordringene med dårlig økonomi, kanskje det hjelper på tonen, ikke vet jeg. Jeg har tidligere hatt temmelig trang økonomi over lengre tid, ikke helt slik du har det, men nok til å kjenne på oppgittheten på kvelden etter lønningsdag, der kontoen er tom og det ikke er mer igjen enn akkurat nok til mat og bensin. Over tid blir det slitsom å måtte planlegge måneder i forveien for å ha råd til TV-lisens, veiavgift og service på bil.
   Ønsker deg en fortsatt fin dag og tid frem mot en forhåpentligvis fin jul.

  3. Det hadde faktisk vært litt bra om flere fikk kjenne på fattigdom, slik at folk forstår. En ting er å være fattig om du er alene/ to voksne. Det å føle på å ikke strekke til, fordi du har barn å forsørge, det kan gjøre en ganske maktesløs og matt.
   Den situasjonen, den burde man faktisk ikke være i i Norge i dag. Men sånn er det blitt. Og færre fattige barn blir det ikke. Støtt og hjelp. Og husk på hvilke verdier og muligheter du ønsker dine skal vokse opp med!
   DESSUTEN- giverglede smitter.
   Håper folk er flinke å dele (Jeg har delt på fb), – det skal ikke mange tierne (f.eks) til,til å hjelpe ett barn og en far få en fin jul.
   🤶🎅❤

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg