Foreldre har et ansvar…..

Selv om mange av mailene og meldingene jeg mottar er usakelig “drittslenging” mottar jeg og negative eller kritiske mail som samtidig er saklig. Og det sitter jeg pris på. For det er lov å være uenig og ikke like eller forstå det jeg gjør. Men jeg håper at selv om man er uenig i måten jeg ber om hjelp på, at de som uenig og kan forsøke å forstå,  eller ihvertfall akseptere at for meg er dette siste utvei. 

Det er mange barn i Norge som vokser opp i fattigdom. Og jeg vet at noen har det nok enda verre enn datteren min. Men jeg kan ikke gjøre noe for alle disse barna. Jeg kan kun ta ansvar for datteren min. Og når alle andre utveier er forsøkt, så ble denne bloggen siste utvei. Og jeg sier ikke at verken datteren min og jeg ville dødd av sult hvis vi ikke fikk noe hjelp. Vi ville garantert levd i beste velgående. Men med de pengene jeg mottar i uføretrygd hver måned så går mesteparten til husleie, strøm og andre utgifter. Og det som da er igjen til mat og andre nødvendige ting er ikke nok. Så dermed blir det innimellom slik at jeg må la være å spise slik at datteren min får spist seg mett. Og det finnes heller ikke penger til noe annet. Og barn i Norge fortjener mer enn å bare eksistere. De trenger å delta på sosiale aktiviteter og andre ting. De trenger å føle seg som andre barn og en del av samfunnet. Og stort sett alt koster penger. Så jeg skriver denne bloggen i et forsøk på å gjøre livet til datteren min litt bedre. Jeg vil at hun skal kunne glede seg litt i livet. Og hadde jeg kunnet skulle jeg hjulpet alle andre barn i Norge som vokser opp i fattigdom og. Men dessverre kan jeg kun gjøre det jeg kan for datteren min. Men når datteren min har klær som er for små, så gir jeg det videre til andre som trenger det. Så jeg prøver ihvertfall å hjelpe litt. Og så er det alltid noen som minner meg på barna i Afrika og Syria. Og sier at jeg ikke skal klage siden barna der har det mye verre enn datteren min. Og jeg er helt enig. Men det hjelper ingen barn i Afrika eller Syria at min datter sitter i Norge og ikke har et godt liv. Ingen barn Afrika, Syria eller andre plasser får det bedre av at datteren min vokser opp med mye mindre enn de fleste andre barn i Norge har. Og det er vi foreldre som er ansvarlig for at barna våres har det bra.

Så bloggen min skriver jeg helt og holdent i et forsøk på å gi datteren min en bedre oppvekst enn det jeg klarer med bare min uføretrygd. Og jeg vet at det er en del som fremdeles ikke tror at det er barn i Norge som vokser opp i fattigdom. Men det er bare til å lese avisene, lese på nettet eller se på nyheter på TV. Det er alt for mange som lever under fattigdomsgrensen i verdens rikeste land. Og vi er blant dem. Men jeg har valgt å prøve å gjøre situasjonen litt bedre for datteren min. Så får noen synes det er feil, og kalle det tigging eller snylting. Men som jeg har skrevet mange ganger før, så kan jeg dokumentere at det jeg skriver er ekte og reelt.

Og så får vi håpe at forskjellene i Norge snart blir mindre istedenfor slik som nå når forskjellene mellom fattig og rik bare blir større og større. Bare som et lite eksempel så har skoletannlegen til datteren min sagt at hun absolutt bør ha tannregulering. Ikke på grunn av det kosmetiske, men på grunn av for liten plass til de nye tennene. Men sosialkontoret er bare villig til å dekke noe av kostnadene. Og etter en samtale med reguleringstannlegen fant vi ut at etter at det offentlige/helfo har dekket så mye som de kan, og sosialkontoret dekker så mye som de er villig til blir jeg likevel sittende igjen med et beløp på omtrent kroner 15.000 som jeg eventuelt må betale selv. Nevner enda en gang at dette er et eksempel, og ikke noe jeg ber om hjelp til siden vi har satt dette på pause på grunn av at vi ikke har råd nå. Men som eksempel fungerer det bra. For barn som vokser opp med foreldre som har ok økonomi er ikke tannregulering et stort problem. For meg er det helt umulig. Jeg har enda ikke klart å betale fakturaen for forundersøkelse til tannregulering. Så jeg håper at datteren min og alle andre barn av foreldre med dårlig økonomi skal få like muligheter som barn som vokser opp med bedre økonomi. 

Har du ikke lest de andre innleggene mine finner du de her

 

 

1 kommentar

Siste innlegg