Lovlig og godkjent

Noen ganger kan det være lurt å stoppe opp, ta et skritt tilbake og tenke seg godt om før man sier eller skriver noe. Og det har jeg gjort siden mitt forrige innlegg. For selv om jeg på ingen måte har gjort noe galt måtte jeg finne ut om det å be om hjelp her på bloggen er verdt det. Det er jo slik at hvis det å be om hjelp ødelegger mer enn det hjelper, så er det ikke verdt det. Jeg klarer helt fint å stå i stormen, men hvis det går utover datteren min må jeg ta en avgjørelse der datteren min alltid er førsteprioritet. Og når jeg ble hengt ut og hetset på nettet kunne det fort ført til at jeg gav opp og helt enkelt stengte ned bloggen min. Men det som fikk meg til å være helt sikker i avgjørelsen min var når jeg fikk beskjed om at jeg har blitt politianmeldt. For i går hadde jeg en fin samtale med politiet. Og jeg fikk bekreftet at bloggen min på ingen måte bryter noen lover. Det er ingen ting av det jeg gjør som er ulovlig. Polititjenestemannen jeg snakket med syntes faktisk at det jeg gjorde var modig gjort. Det eneste jeg ble advart om var å være forsiktig med utlevering av dokumentasjon siden det og kan misbrukes. Men det betyr ikke at jeg slutter å gi dokumentasjon til de som ønsker det. For meg er det viktigste at jeg kan bevise at det jeg skriver stemmer. Så den eller de som politianmeldte meg hjalp meg faktisk til å ta avgjørelsen om å fortsette å blogge. Men jeg ble og anbefalt å ha lavere terskel for å anmelde trusler og hets mot meg. Så det vil jeg ta med meg videre. Og siden politiet ikke finner noe ulovlig med bloggen min kan jeg jo på en måte si at den er både lovlig og godkjent 

Jeg har og bestemt meg for negative kommentarer og spørsmål jeg allerede har besvart ikke blir publisert. De som lurer på dette kan sende meg en mail, så skal jeg svare der samtidig som jeg kan dokumentere det. Grunnen til dette er at jeg har mottatt en del kommentarer som bare har som formål om å få andre til å tvile på meg selv om jeg gang på gang skriver at jeg kan dokumentere det. Så er du kritisk til noe så send meg gjerne en mail. Og hvis noen heller ønsker å snakke med meg er det ikke et problem å ta en prat på telefonen. Men start med å sende meg en mail.

Så skal jeg benytte anledningen til å be om hjelp både til jul og til tannregulering til datteren min. Det er jo det som har vært problemet for noen med bloggen min. At jeg ber om hjelp. Men det er jo og derfor jeg startet bloggen. 

Jeg ligger ut spleisen som er opprettet for å hjelpe oss https://www.spleis.no/project/55470. Håper mange vil bidra.

Og vil du ha kontonummer kan du få det ved å sende meg en mail. Noen mener at det hadde vært bedre å ligge det ut på bloggen. Og for mange var det helt greit. Men noen ble provosert av at jeg la ut kontonummer. Og jeg vil ikke provosere eller såre noen som helst. Og så får jeg jo og sjansen til å takke deg personlig hvis du sender meg en mail.

Mailadressen min er [email protected]

 

 

Jeg ville bare være en god far

Når barn gjør noe galt forstår de som oftest ikke at det kan få konsekvenser for seg selv, men og/eller konsekvenser for dem de gjør noe galt mot. Men de aller fleste oppegående voksne vet dette veldig godt. Man har lest i aviser og sett på TV om barn, unge og voksne som har forsøkt eller har klart å ta sitt eget liv fordi de blir mobbet, trakassert eller på andre måter blitt behandlet dårlig. Og vi har faktisk lover som gjør at man kan bli dømt i slike saker. Nå må jeg spesifisere at jeg ABSOLUTT IKKE har noen tanker om å gjøre noe slikt. Men voksne personer bør tenke seg godt om før de henger ut og anklager andre for ting. For det kan ha store ringvirkninger med konsekvenser man nesten ikke kan forestille seg. Det første jeg gjorde når jeg stod opp i dag var å ringe fastlegen min for å få en akuttime. For jeg har nesten ikke fått sove i natt. Jeg har følt meg fysisk dårlig i tillegg til mange tanker om hva som skjer fremover. For hvordan vil julen bli? Vil jeg måtte bruke mye tid på møter med barnevernet? Hva slags falske anklagelser står om meg på nettet? Og mange andre tanker.  I tillegg har jeg utrolig dårlig samvittighet for at hun som var så snill å opprette en spleis for å hjelpe meg og ble hengt ut. Jeg synes ikke at verken hun eller jeg fortjente noe av dette. Alt jeg har gjort er å spørre om hjelp til å gi datteren min en fin jul, og i tillegg hjelp til å gi hun tannregulering som hun må ha. Ikke for utseendet skyld, men for å få plass til alle tennene som kommer. Og jeg har hele tiden tilbudt dokumentasjonen på alt jeg skriver hvis jeg bare får vite hvem jeg gav slik dokumentasjon til. Men for noen var ikke det nok. Så derfor måtte de henge meg ut på et forum og anklage meg for svindel. Hadde de vært tøff nok til å kontakte meg personlig og la meg vite hvem de er hadde de mer enn gjerne fått dokumentasjon på at jeg absolutt IKKE er en svindler. Jeg er en pappa som bare prøver å gjøre livet til datteren min så godt som mulig til tross for en veldig vanskelig økonomisk situasjon. Men nå er det ikke så mye mer jeg kan gjøre siden noen personer laget sin egen sannhet om meg på nettet. Så deres handlinger har fått store konsekvenser for meg. Men den det går mest utover er datteren min. En jente som ikke har hatt en lett oppvekst, og som fortjener alt godt hun kan få. Men dette klarte disse personene å ødelegge med å sitte godt gjemt bak pc eller telefon og konspirere om ting de ikke vet noe om til tross for at de visste at de kunne få se dokumentasjon hvis de bare kontaktet meg. Jeg håper dere aldri kommer i en slik situasjon som jeg er i. For det unner jeg ikke engang dere. 

I løpet av dagen i dag har det kommet inn mange useriøse kommentarer og mail med både drittslenging og trusler. Og som jeg har skrevet tidligere så politianmelder jeg alle trusler. Her er et eksempel på en slik mail 

Men nå er altså alt som har med kontonummer og spleis borte fra bloggen min. Så nå håper jeg ingen føler seg truffet. De som vil kontakte meg kan gjøre det på mail [email protected]

Og dere som truer meg med å politianmelde meg får gjøre det hvis dere har noen glede av det. Jeg har ingenting å skjule. Jeg har all dokumentasjon klar slik at jeg kan bevise at jeg ikke har gjort noe galt. Alt jeg ville var å gi datteren min et bedre liv. Jeg forsøkte bare å være en god far for datteren min

Kommentarer av negativ og truende karakter blir ikke publisert på bloggen. Har du noe slikt å si meg få du være tøff nok til å fortelle meg hvem du er. 

 

 

 

 

 

 

Hva skjedde???

Hva skjedde med bloggen min? 

En gjeng med jenter/damer/kvinner/kaklehøner med fritidsproblemer skjedde bloggen min. For en liten stund siden fikk jeg beskjed om at både jeg og hun som var så snill og opprette en spleis for å hjelpe meg ble hengt ut på et forum. En ting er å henge ut meg siden det er jeg som skriver bloggen. Men å henge ut en uskyldig person som bare ville hjelpe meg med å gi datteren min en fin jul og tannregulering er langt over grensen til ok oppførsel fra voksne personer. 

Hvis noen kan forklare meg hvilke glede disse personene får av å ødelegge julen for datteren min ville jeg satt stor pris på det. 

Men nå har altså disse jentene/damene/kvinnene/kaklehønene gjort slik at jeg har fjernet kontonummer og spleis fra blogg. For diskusjonen var splass heftig at jeg har blitt advart om at noen mest sannsynlig vil kontakte barnevernet. Jeg har ingenting å frykte, men jeg hadde håpet på å kunne gi datteren min en rolig, avslappet og fin jul. Vi har hatt det tøft nok de siste månedene. Dette fortjente vi ikke. Og den det går verst utover er datteren min. Kanskje noe disse personene bør tenke over. Det er et barn, en liten jente det går utover. Det er ikke rart det er mye mobbing på skolene når voksne oppfører seg slik!!

Så nå er altså bloggen min litt anderledes. Ingen kontonummer. Vil du hjelpe meg med å gi datteren min en fin jul og eventuelt hjelpe så hun får tannregulering, så send meg en mail på [email protected]

Og jeg kan fremdeles dokumentere det jeg skriver. 

Og til dere som vil komme med trusler eller drittslenging; Vær tøff nok til å møte meg personlig og si det. Vær voksen nok til å stå for det du sier. Eller hold det for deg selv. 

 

 

Hvorfor være anonym?

Jeg får en del spørsmål om hvorfor jeg er anonym, og hva jeg har å skjule. Jeg har egentlig ingenting å skjule, men med tanke på datteren min sin sikkerhet tar jeg ikke sjansen på å dele navn og annen personlig informasjon helt ukritisk. I fjor jul fikk jeg flere drapstrusler og trusler om at folk skulle komme på døren min (hvor seriøst der var vet jeg jo ikke, men med barn i hus er slike trusler skremmende). Da var det personer som sendte meg henvendelse om at de ville sende meg en gave til datteren min. Men så fort de fikk navn og adresse ble den delt på Facebook og diverse forum. Og en dame som fikk navn og adresse anmeldte meg til barnevernet, noe som førte til at jeg måtte bruke mye tid på å møte barnevernet. 

Men jeg har skrevet veldig mange ganger at jeg gjerne dokumenterer at det jeg skriver om stemmer. Men da må jeg vite hvem personen er, og at personen har ærlige hensikter. Jeg regner med at de fleste forstår behovet mitt for å være forsiktig. Hvis feil person får navn og adresse og velger å oppsøke adressen min når datteren min er alene hjemme kan jo det oppstå situasjoner de fleste ikke en gang tør tenke. For det finnes personer der ute som er i stand til mye rart. Men er du en ærlig og vennlig sjel er det veldig enkelt å sende meg en mail og la meg vite hvem du er. Så skal jeg gi så mye dokumentasjon du ønsker. Er du derimot en som bare vil ødelegge og plage håper jeg du finner en ny hobby. Den som blir mest skadelidende når noen prøver å ødelegge er datteren min. Et eksempel skjedde i helgen sent lørdagskveld. Da fikk jeg mange meldinger som var veldig useriøse. Og når jeg tilbød personen å møte meg eller snakke på telefon dagen etter ble det til slutt stille. Men da brukte jeg mye tid på å svare hyggelig til tross for veldig lite hyggelige meldinger fra han. Unødvendig bruk av tid for både han og meg. 

Mailadressen min er [email protected]

 

 

 

 

Hvorfor skal du? Alle andre gjør det

Nå er det under en måned igjen til julaften. I dag, mandag 26 november er det 28 dager igjen. Kl 9 i dag mandag morgen er det nøyaktig 677 timer igjen til butikkene stenger kl 14 på julaften. Og trekker du fra 6 timers søvn hver natt disse 28 dagene får du 509 timer du er våken på frem til du skal begynne å gjøre deg klar for julemiddagen og en fantastisk kveld med de du er glad i. Og de fleste bruker 8 timer på jobb 5 dager i uken de resterende ukene fram mot jul. Så tiden det er igjen til alle juleforberedelsene er ikke stor. Bruk tiden godt.

Og for oss som ber om hjelp til jul begynner presset å komme. Jeg lurer på om jeg får nok hjelp til at julen blir like fin som i fjor. Om vi får julemiddag og hva datteren min får i gave. 

Og så vet jeg at de aller fleste som leser bloggen min eller annonser på finn tenker at alle andre hjelper, så hvorfor skal jeg hjelpe. Men de aller fleste hjelper ikke. De bare tror at alle andre gjør det. Så jeg oppfordrer alle som har en 50-lapp eller hundrelapp å avse til å hjelpe noen som ikke får en like god jul som de fleste andre. Derfor håper jeg at så mange som mulig har mulighet til å gi en 50-lapp eller 100-lapp. Tenk hvor godt det vil føles når du spiser julemiddagen vel vitende om at du har gitt en gave som sørger for at et barn eller kanskje en hel familie får en fin julefeiring. 

Ikke tenk at alle andre hjelper, så du trenger ikke.

Om du vil hjelpe datteren min og meg, eller noen andre er helt opp til deg. Det viktigste er at du hjelper noen som trenger det.

Her i ihvertfall informasjon om hvordan du kan hjelpe meg med å gi datteren min en fin jul og tannregulering. 

Det er opprettet en spleis for å hjelpe meg. Den finner du her http://spleis.no/project/55470

Og så har jeg kontonummer 9522.06.25762

Og vil du vite mer om datteren min og meg finner du alle tidligere innlegg her

 

 

 

Slik kan du redde julefeiringen din

Både jeg og andre som ber om hjelp til jul får ofte mye kritikk fordi mange mener at man ikke skal tigge i Norge. Vi er jo verdens rikeste land. Og så har vi NAV som skal sørge for at alle ihvertfall skal ha et minimum av midler til å leve for. Om NAV fungerer som det skal får bli en annen diskusjon, men at det er alt for mange som ikke har et godt liv i Norge på grunn av økonomiske problemer kan ingen nekte for. 

Men det kanskje ikke mange vet er at opp gjennom historien i Norge så har vi hatt tradisjoner med å gi til de fattige. Det var faktisk viktig for rike at de gav til de fattige slik at de ikke tok med seg julen. Jeg har funnet et lite utdrag om dette temaet skrevet av en historieforsker.

“Den mest markante skikken er selvsagt julegavene, som har to utspring. For det første skulle man vise at man var glade i hverandre ved å strikke, snekre – siden også å kjøpe noe fint til hverandre. For det andre skulle man gi almisser til trengende i takknemlighet over jesusbarnet – den største gaven av alle.

I det gamle bondesamfunnet var det ansett som en plikt å gi. Om man ikke ga noe til de fattige som kom til gården i håp om å få en liten del av overfloden, var man redd de kunne «gå ut med jula», noe som var en skam for huset.

Også i dag åpner juletradisjonene for at de rike får vist seg frem som gode, gavmilde og takknemlige.”

Så hvis du er en av dem som mener at det jeg og andre som ber om hjelp til jul gjør noe som er “unorsk” og ikke hører hjemme i Norge, kan heller tenke over at før oljen var Norge et veldig fattig land med mange fattige, og selv etter oljen så ble ikke alle rike. Og forskjellene mellom fattig og rik i Norge blir bare større og større. Men det jeg har merket er at det er som oftest de som ikke har overflod som vil hjelpe. De rike og velstående har vel nok med seg og sitt. Det finnes selvfølgelig unntak. Men det virker som at vi som har minst bryr oss mer om andre enn de som har mest, og som faktisk har råd til å hjelpe andre. Så kjenner du en “riking” kan du jo poste bloggen på facebooken hans eller hennes. Eller sørge for at han ser den. Eller eventuelt utfordre personen til å hjelpe noen som ikke har det godt i julen. Men uansett bør vi alle prøve å gjøre noe godt for andre i julen. Og jeg håper jeg klarer å be en alenemor med datteren hennes hjem til oss på julaften til tross for at vi har mindre enn de fleste. Ja faktisk så lite at vi må be om hjelp selv for å få en fin jul.

Så minner om at jeg ber om hjelp til både å gi datteren min en fin jul og i tillegg tannregulering. 

Det er opprettet en spleis for å hjelpe meg. Den finner du her http://spleis.no/project/55470

Og så har jeg kontonummer 9522.06.25762

Og vil du vite mer om datteren min og meg finner du alle tidligere innlegg her

 

 

Er det jeg gjør så forferdelig?

Jeg har siden jeg startet å blogge fått mye kritikk fordi jeg ber om hjelp. Eller på godt norsk heter det vel å tigge. Og jeg skal ikke nekte for at det er det jeg gjør. Jeg spør dere som leser innleggene mine om hjelp til å gi datteren min en bedre oppvekst. For jeg vil jo at hun skal kunne feire bursdagen sin på samme måte som andre barn gjør. Og jeg vil at hun skal få feire en fin jul med julegaver, julemat og julegodt. Og jeg vil at hun skal ha en oppvekst på like vilkår så andre barn i Norge. Men det klarer ikke jeg å gi henne siden inntekten min er så lav at vi sliter oss gjennom hverdagene hele året. Og dette har jeg jevnt og trutt fortalt om siden jeg startet bloggen. Og jeg har tilbudt meg å dokumentere at situasjonen er akkurat slik jeg beskriver den her. Men mange mener at det jeg gjør er feil. Noen mener jeg burde bli fratatt datteren på grunn av det jeg gjør. 

Men er det jeg gjør egentlig så gale? Jeg prøver jo bare å gjøre livet til datteren min bedre. Jeg er jo heller ikke den eneste bloggeren som tigger. For den siste tiden har det jo kommet fram hvordan bloggere tigger til seg gratis ferier, hotellopphold,  flyreiser og andre ting bare for å skrive noe positivt om selskapet som gir dem disse tingene. Er det så mye bedre? Det er jo tigging det og. I tillegg er de tingene de tigger til seg unødvendige ting man ikke trenger. Jeg mener at det jeg ber om hjelp til er viktigere enn at en eller annen rosa-blogger skal få seg en ferietur til Dubai, eller en flytur med Norwegian til Miami. Jeg er jo inhabil, men jeg mener at det er viktigere at et barn får en fin oppvekst enn at en rosablogger som allerede tjener masse penger får en fin weekendtur hun faktisk har nok penger til å betale selv. 

Sånn. Da har jeg fått ut litt frustrasjon på en ellers fin lørdag.

Og så vil jeg minne om at jeg ber om hjelp til både å gi datteren min en fin jul og tannregulering. 

Det er opprettet en spleis for å hjelpe meg. Den finner du her http://spleis.no/project/55470

Og så har jeg kontonummer 9522.06.25762

Og vil du vite mer om datteren min og meg finner du alle tidligere innlegg her

 

boy surrounded by question marks clipart

 

 

 

 

Norsk Boxingday – En ny tradisjon?

I dag har nordmenn handlet varer for ca 4 milliarder kroner. 4000.000.000 norske kroner bare fordi vi har adoptert den amerikanske tradisjonen Black Friday. Men helt ærlig er jo ikke Black Friday bare negativt hvis de som ikke har så mye penger kan gjøre et godt kjøp av noe de trenger eller ville kjøpt uansett. Tenk hvis sønnen i huset trengte ny mobil, men foreldrene ikke hadde råd til akkurat den modellen han ønsket seg, og så kom den på tilbud på Black Friday. I slike situasjoner er jo Black Friday positivt. Men så har du de som kjøper nytt bare fordi det er på tilbud. De har gjerne en Playstation 4 fra før, og så er Xbox one på tilbud, så de kjøper den og. Eller en ny mobil til tross for at den gamle bare er noen måneder gammel. Slike tilfeller er jo ikke bra, hvis man da ikke gir bort eller selger den gamle spillkonsoller eller mobilen. Da bør man heller selge det billig til noen som trenger det. Jeg hadde blitt veldig glad hvis noen tilbød med å kjøpe brukte ting til en veldig lav pris istedenfor at det ble stuet bort for å støve ned. Og det er mange med meg.

Men jeg lurer på hvorfor vi har adoptert tradisjoner som halloween og Black Friday,  men ikke tradisjoner som Boxingday. Boxingday er en britisk tradisjon der de rike gav restene av julematen til tjenestefolket og de fattige. Og de gav gjerne penger og gaver og til de fattige.

For oss nordmenn heter denne dagen 2. juledag, og de fleste feirer denne dagen med familien der man har en god middag. Og for dem som har familie er det veldig kjekt. Når jeg var liten var 2. juledag nesten like viktig som julaften bortsett fra at vi ikke fikk gaver 2. juledag. Og jeg skal ikke be noen her avlyse sin 2. juledag-tradisjon. Men kanskje man skal tenke litt mer på dem som ikke har det så bra. Nå tenker jeg ikke spesielt på meg, men på alle som sliter økonomisk, og også de som har nok penger men sitter alene. Hvorfor ikke gjøre det til en tradisjon å gjøre julen litt bedre for noen?

Som de aller fleste har fått med seg så spør jo jeg om hjelp til jul for at datteren min skal få en fin jul. Men så har det seg slik at jeg har fått noen mail fra en alenemor som selv sliter økonomisk. Men hun synes det er for vanskelig å be om hjelp. Så jeg vurderer å be hun og hennes datter hjem til oss på juleaften. Jeg er jo så optimistisk at jeg tror at jeg skal få nok hjelp til at datteren min og jeg får en fin jul. Og da kan vel vi dele det vi har med noen i samme situasjon. Og hvis jeg med min vanskelige økonomiske situasjon kan hjelpe noen, så kan alle hjelpe. Det trenger faktisk ikke koste deg mye. Eller muligens ingenting. Har du en spillkonsoll hjemme du aldri bruker? Eller den gamle telefonen din ligger og samler støv? Eller noe annet du en gang kjøpte, men som aldri blir brukt? Tenk over om du har noe som andre kan få bruk for. Og har du ingen slike ting, har du kanskje en 50 eller 100-lapp. Hjelp noen til å få en bedre jul, og jeg kan nesten garantere at du og vil føle deg bedre denne julen. 

Om du vil hjelpe meg eller noen andre er helt opp til deg. Velg det du føler er best for deg. 

Vil du hjelpe datteren min og meg er det opprettet en spleis for oss. Den finner du her. Ellers har vi kontonummer 9522.06.25762

Og husk at jeg kan dokumentere at situasjonen vår er ekte. 

Les gjerne de tidligere innleggene mine som du finner her for å vite mer om oss

Og vil du kontakte meg kan jeg treffes på mail [email protected]

La hele desember bli en norsk versjon av Boxingday 

 

 

Forstår du mer etter å ha lest dette?

I de siste innleggene mine har jeg avsluttet med å minne om at jeg ønsker hjelp for å gi datteren min en fin jul og tannregulering. Og så har jeg tatt det for gitt at alle som leser de innleggene vet hvorfor jeg trenger hjelp, for jeg har jo skrevet om det mange ganger tidligere. Men så begynner jo antall innlegg å bli ganske høyt nå, og jeg kan jo ikke forvente at alle orker å lese alt jeg skrevet lang tid tilbake. Så derfor skal jeg forsøke å forklare kort hva jeg ber om hjelp til og hvorfor.

Først ber jeg om hjelp til å gi datteren min en fin jul. Som navnet på bloggen sier ganske klart så er jeg alenefar. Og jeg har en datter. Jeg er uføretrygdet på minstesats, har mye gjeld og vi lever på veldig begrenset økonomi. Ofte er økonomien så vanskelig at jeg må la datteren min spise seg mett, og så spiser jeg det som er igjen. Vi har ingenting ekstra til fritidsaktiviteter, bursdager eller penger til å gjøre noe koselig. Og datteren min må ofte si nei til å være med venner på kino eller andre ting som koster penger. Heldigvis har jeg det siste året fått hjelp slik at datteren min har kunnet være med i noen bursdager og feiret sin egen bursdag for første gang på flere år. Og så vil nok noen spørre seg selv om jeg ikke har krav på bostøtte eller andre tilskudd, hvorfor jeg har bil og om vi ikke kan finne en rimeligere plass å bo. Jeg har søkt bostøtte mange ganger og fått avslag. I tillegg har jeg gjeld til Husbanken fra mange år tilbake. Noen mener at det beviser hvor uansvarlig jeg er, men før man kaller meg uansvarlig bør man vite omstendighetene rundt det. Og kort forklart fikk jeg et vedtak på bostøtte. Inntekten min endret seg ikke, og dermed regnet jeg med at alt var ok. Men på grunn av noen endringer i livssituasjonen min hadde jeg ikke krav på bostøtte likevel, men jeg fortsatte å få den utbetalt i mange måneder fordi jeg ikke var klar over at de endringene hadde noen betydning Jeg klaget på vedtaket om om at jeg måtte betale tilbake det jeg fikk for mye, men til avslag. Jeg klaget da til en uavhengig klagenemnd. Der fikk Husbanken sterk kritikk for å ikke ha informert meg godt nok, at det var vanskelig for meg å forstå at de endringene i livssituasjonen min skulle ha noen betydning for bostøtten og for å ha utbetalt bostøtte i lengre tid. Klagenemnda gav meg delvis medhold, men avslo klagen min på at jeg måtte betale tilbake. Så hvis jeg hadde hatt krav på bostøtte nå ville jeg uansett ikke fått pengene. Men jeg har ikke krav på bostøtte pr i dag. Jeg skal se om jeg finner brevet jeg fikk av den uavhengige klagenemnda hvis noen trenger dokumentasjon på det.

Og jeg har søkt om alt annet som finnes av andre tilskudd, men jeg har ikke krav på noe mer. Jeg har til og med søkt på flere legat, men ikke fått positivt svar.

Men hvorfor har jeg bil når vi har så dårlig råd? For en bil er jo veldig dyr i drift. Jeg er helt enig i at en bil er dyr i drift, men for oss er bilen helt nødvendig på grunn av både min datters og min helsesituasjon. Vi bor og slik til at kollektivtransport-tilbudet er så dårlig at hvis datteren min skal ta buss til behandlingen som hun har 1 gang i uken vil hun måtte ta fri en hel skoledag. Med bil mister hun ca 1 time av skoledagen. Akkurat dette er heller ikke så vanskelig å forstå for dem som vet adressen min. 

Og hvorfor finner vi oss ikke en rimeligere leilighet? Vi bor faktisk billigere enn det NAV regner som en ok husleie.

Så situasjonen vår nå er slik at det er vanskelig å gjøre den bedre så lenge økonomien vår er så dårlig.

Men hvorfor jeg jeg om hjelp til tannregulering til datteren min? Jo fordi datteren min har for liten plass i munnen. Så både skoletannlegen og reguleringstannlegen sier det er høyst nødvendig at hun får tannreguleringen. Heldigvis dekker HELFO en del av behandlingen, men likevel vil jeg måtte betale en egenandel på kroner 15.000,-. Jeg har snakket med sosialkontoret om hjelp, men da må jeg eventuelt betale først og så sende kvittering inn til sosialkontoret og så bare vente til søknad er ferdigbehandlet. I tillegg vegrer jeg meg for å be om hjelp fra sosialkontoret siden de flere ganger har har sendt bekymringsmelding til barnevernet når jeg har bedt om økonomisk hjelp. 

Flere skriver og at jeg kan kontakte barnevernet for å få hjelp til diverse utgifter. Men barnevernet vil jeg ikke ha noe med å gjøre. Jeg har hatt flere saker hos dem, men de har alltid konkludert med at jeg er en god far, og eneste negative de har funnet er dårlig økonomi. Og økonomi er ikke grunnlag for at at barnevernet skal ha en sak. Så lenge datteren min får dekket alle de nødvendige behov som mat, klær og en plass å bo. Og det klarer jeg å gi henne.

At noen kritiserer meg forstår jeg godt. For det er vanskelig å forstå situasjonen hvis du ikke har opplevd den selv. Men husk og at det er en del om vår situasjon jeg ikke skriver om her, som hvorfor jeg er alenefar. Det er veldig personlig og vondt, så det ønsker jeg ikke å dele her. 

Dette var veldig kort fortalt om situasjonen vår slik at de som ikke har lest de eldre innleggene forstår situasjonen litt bedre. Og så vil jeg minne om at jeg kan bevise at alt jeg skriver er ekte. Jeg kan gi dokumentasjon så fort jeg vet at personen er ekte og har ærlige hensikter. Og selv om jeg har blitt frarådet det kan jeg og gi dokumentasjon på helsesituasjonen både for datteren min og meg hvis det er behov for det. Dette gjør jeg fordi jeg ikke vil at noen skal tvile på det jeg skriver.

Og til dere som synes at det jeg skriver virker usannsynlig fordi det skjer veldig mye hele tiden vil jeg si at det faktisk skjer mer i livet vårt enn det jeg skriver her på bloggen. Som for eksempel i dag fikk jeg varsel om at Statens innkrevingssentral har bedt NAV om å ta utleggstrekk i uføretrygden min med kroner 7600,-. De skal faktisk ta utleggstrekk på mer enn jeg har igjen etter at husleien er betalt. Dette er ingen hyggelig beskjed å få rett før jul. Men jeg skal selvfølgelig få stoppet trekket. Dokumentasjon er allerede sendt til Statens innkrevingssentral. Men dette var ikke noe jeg hadde tenkt å skrive om. Men siden noen synes at det skjer så mye i livet vårt hele tiden bruker jeg det som eksempel. Jeg skal ligge ut bilde av utleggstrekket i dette innlegget senere i dag. 

Og grunnen til at jeg skrev om hva som skjedde med datteren min var fordi jeg mener slike ting er viktig å fortelle om. Barn skal verken mobbes eller utsettes for vold. Og også dette overfallet og møtet med rektor, politi og barnevernet kan jeg dokumentere når jeg får papirene fra politiet neste uke. Så i stede for være mistenksom anbefaler jeg å heller ta kontakt med med meg. 

Mange synes nok at jeg gjentar ting jeg har skrevet tidligere. Men med tanke på tilbakemeldingene jeg får er det mange som ikke har lest de tidligere innleggene mine. 

Er det noe mer du lurer på om datteren min og meg er det bare å ta kontakt på mail [email protected]

Og så håper jeg at så mange vil hjelpe meg med å gi datteren min en fin jul og å gi henne tannregulering

Det er opprettet en spleis for å hjelpe som du finner her

Eller så har vi kontonummer 9522.06.25762

Og alle de andre innleggene mine finner du her 

 

 

 

 

 

I dag møtte jeg rektor, politi og barnevern

Jeg har opplevd mye vondt og vanskelig i livet mitt, men at datteren min ble slått og mobbet i går var nok noe av det verste jeg har opplevd. Og selv om det virket som at rektor tok det veldig seriøst når vi snakket sammen i går, hadde jeg ikke de store forhåpningene når jeg skulle møte rektor tidligere i dag. Men jeg ble veldig positivt overasket. Skolen tok situasjonen veldig seriøst. Og jeg fikk vite at det den siste tiden har vært flere tilfeller av grov mobbing på skolen. Og det som skjedde med datteren min i går var den siste dråpen. Så i ettermiddag møtte jeg på ny på skolen sammen med datteren min. Tilstede på møtet var rektor, en fra politiet og en fra barnevernet. Samtidig satt de 4 som slo ned og mobbet datteren min igår på møte med sine foreldre på politistasjonen. Datteren min forklarte seg selv om hun var redd. Så nå får vi bare vente og se hva som skjer videre. Men jeg håper jo at disse 4 barna og foreldrene forstår at dette er en alvorlig situasjon. 

Mobbing og vold er aldri greit!! Og det er vi voksne som har ansvar å lære barna våre dette. Mange skylder på voldelige filmer og spill på pc, Playstation og Xbox. Men hvis vi foreldre lærer barna våre de riktige holdningene tror jeg ikke at barn blir mer voldelig av verken spill eller filmer så lenge det skjer i kontrollerte omgivelser. Når man velger å få barn må man og ta på seg det hele og fulle ansvaret for å oppdra dem. 

Så håper jeg så mange som mulig vil hjelpe meg å gi datteren min en fin jul.

I tillegg minner jeg om spleisen som er laget for å hjelpe med å gi datteren min tannregulering  http://www.spleis.no/project/55470

Så hvis du vil hjelpe kan du bruke spleisen eller kontonummer 9522.06.25762

Lurer du på hva som har skjedd med datteren min, kan du lese om det her

Og vil du vite mer om datteren min og meg finner du alle de andre innleggene mine her

Jeg kan og kontaktes på mail [email protected]

Og så vil jeg minne om at hvis du vil hjelpe, men er skeptisk, så kan jeg dokumentere at det jeg skriver er ekte og reelt. Bare sendt meg en mail. Når jeg vet at du er en ekte person med ærlige hensikter kan jeg vise dokumentasjon på alt jeg skriver og har skrevet tidligere.