Tusen takk & Verdens beste julegave

Egentlig var planen å skrive dette innlegget litt nærmere juleaften, altså i helgen. Men så har jeg fått litt kritikk for å ikke ha sagt takk til alle som har hjulpet meg. Så da kommer dette innlegget nå.

De som har kontaktet meg direkte har jeg ved hvert eneste henvendelse takket veldig mye for hjelpen, men de som hjalp via spleisen hadde jeg ikke mulighet til å takke direkte. Så da må jeg gjøre det her. Jeg er utrolig takknemlig for all hjelp jeg har fått. Jeg tror ikke noen kan forestille seg hvor utrolig mye det betyr for meg. Dessverre nådde ikke spleisen som var ment til å hjelpe meg med tannregulering til datteren min målsummen, men likevel er jeg veldig fornøyd. For i går fikk jeg det som må være verdens beste julegave. Jeg fikk beskjed om at en anonym person skal dekke min egenandel av tannreguleringen. Personen skal betale direkte til tannlegen. Så etter nyttår skal datteren min endelig få startet behandlingen.

Og nå er det sikkert mange som tror at jeg dermed nesten vasser i penger siden spleisen kom opp i 6900 kroner. Men det blir uansett ikke en jul med overflod. Vi skal få en fin jul, men ikke mer enn det. Men det som kom inn gjennom spleisen hjelper meg å få et lite pusterom. For som dere ser i bildene nederst har jeg en strømregning på kroner 1810,-. Eller, den er vel litt dyrere nå siden den forfalt i slutten av oktober. Vanligvis er ikke strømregningen min så høy, men som dere ser på oversikten er det etterfakturering av nettleie som gjør den høy. For selv om kraftselskapet ikke klarer å fakturere nettleie i rett tid tar de lite hensyn og etterfakturerer det på en faktura. Men nå har jeg heldigvis råd til å betale det. Og i tillegg er en støtdemper bak på bilen min ødelagt. Og den andre er dårlig. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å fikse det enda. Men siden vi er så avhengig av bilen skal jeg nå få fikset det. Og selv om jeg enten skifter det selv (hvis jeg klarer) eller får gratis hjelp vil det koste nesten kroner 3000,- i deler. Det koster nesten kroner 1300,- pr støtdemper. I tillegg har jeg enda en gang kommet bakpå med betalingen av både forsikringen og tv-abonnement, så nå kan jeg endelig komme ajour med det. Og så har jeg strømregingen som forfaller nå i desember. Så når jeg endelig har betalt det jeg skylder på strømregningen, fått fikset bilen og kommet ajour med forsikring og tv-abonnement er det ikke så mye igjen. Men vi skal få en fin jul. Og kanskje jeg får råd til å ta datteren min med til frisøren. Det er et stort ønske. Hun har ikke vært hos frisøren på veldig mange år. Og jeg er ikke flink å stusse flisene hennes sier hun. Og er jeg heldig kan jeg kanskje kjøpe meg et par nye vintersko. Har klart å få hull i de jeg har. Og for meg er det ikke like lett å finne gode vintersko siden jeg sliter med noe som heter Hallux Valgus.

Men nok om alt slikt. Dette innlegget skulle handle om hvor utrolig takknemlig jeg er for all hjelp. Jeg er overveldet over både hjelpen og de støttende mailene og meldingene jeg har fått. Og hvis noen føler at jeg har gjort noe feil håper jeg de kontakter meg så jeg eventuelt kan få beklage og forklare. Hvis noen har følt seg støtt av at jeg har bedt om hjelp på denne måten vil jeg på det sterkeste beklage og si unnskyld. Jeg har aldri hatt noe ønske om å plage eller støte noen. Mitt eneste ønske har vært og vil alltid være å gi datteren min en fin oppvekst. Dessverre er ikke det alltid like lett når økonomien er som den er. Men hjelpen fra dere har ihvertfall hjulpet meg til å komme ajour og ikke være på etterskudd.

Og hvis noen nå tror at datteren min får overflod av julegaver kan jeg forsikre dere om at hun får helt sikkert mindre enn de fleste andre. Hun får ingen andre gaver enn det jeg har fått hjelp til fra dere. Vi har ingen familie som gir hun gaver. Så her er ingen overflod. Og det ønsker jeg ikke heller. Julen er så mye mer enn bare gaver. Og vi skal kose oss i julen. Og det håper jeg alle andre skal også.

Igjen tusen tusen takk til alle som har hjulpet oss.

Håper alle får en fantastisk jul

Thank You word cloud, business concept

Jeg er garantert hvit jul hvert eneste år

Som de fleste andre drømmer jeg om en hvit og fin jul. Å sitter og spise en nydelig julemiddag med et fint juletre med mange fine og spennende gaver under, mens snøen daler ned utenfor. En hvit jul er er den beste julen.

Vanligvis skriver jeg jo her for å hjelpe meg å gi datteren min en fin jul med julegaver, julemat og julekos. Og dette skrev jeg ganske mye om i forrige innlegg der jeg forklarte situasjonen vår. Og jeg håper fremdeles flere vil hjelpe oss. Da er kontonummeret mitt 9522.06.25762
Og vil du kontakte meg kan jeg treffes på mail [email protected]

Men i dag vil jeg skrive litt om hvit jul. For selv om det ikke faller et eneste snøfnugg har jeg en hvit jul hvert eneste år. En hvit jul betyr at jeg aldri drikker alkohol i julen. Julen er barnas store dag. Og da skal aldri datteren min behøve å føle at julaften blir mindre hyggelig bare fordi jeg absolutt skal drikke alkohol. Jeg vokste opp med voksne som drakk alt for mye alkohol i julen. Jeg husker hvor fantastisk fint vi hadde det rundt middagsbordet og når vi åpnet gaver. Men så begynte forandringene. Først begynte de voksne å snakke annerledes. Både til hverandre og til meg. Og så ble det mer latter før diskusjonene ble mer og mer høylytt. Og noen ganger endte det i heftige krangler. Da følte jeg meg absolutt ikke trygg. Jeg var liten og redd. De personene som skulle være de jeg kunne stole mest på i hele verden gjorde meg redd. Da betydde ikke gavene eller alt godteriet noe som helst. Jeg ville bare føle meg trygg. Så helt fra jeg var liten har jeg vært fast bestemt på at mine barn aldri skal føle den frykten og redselen jeg følte. Så jeg drikker aldri alkohol på julaften. Jeg har hvit jul. Og jeg oppfordrer alle som feirer jul sammen med barn å i det minste være måteholden med alkoholen. For selv om du kanskje ikke føler du forandrer deg kan jeg garantere at barna merker det veldig fort.

Jeg har ingen annen tilknytning til denne kampanjen annet enn at jeg signerer hvert år. Og jeg oppfordrer så mange som mulig til å signerer; http://hvitjul.no
Husk at julen er barnas tid

Håper at noen har lyst å dele bloggen på sosiale medier siden jeg ikke lenger har mulighet til å “shoute” bloggen min

Da en rosa laptop ødela julen

Etter at jeg i går skrev mitt første innlegg etter en ganske lang pause for å hente meg inn igjen etter sykdom og stress, tenkte jeg å skrive et innlegg med litt informasjon om hvem jeg er og hva bloggen handler om (for nye leser), og ellers litt tanker og følelser siden det nå veldig snart er jul. Bare 1 uke igjen til den store dagen!!!!!

For de som har fulgt bloggen min en stund er det ingen tvil om hva bloggen min handler om. Jeg er en alenefar med en datter som går på barneskolen. Hverdagene våre består av store økonomiske utfordringer fordi jeg er uføretrygdet med minstesats. Og de siste årene har politikerne gjort det verre og verre for oss som står utenfor det ordinære arbeidslivet. Og når økningen i trygden ikke står i stil med den generelle prisøkningen blir de økonomiske utfordringene bare større og større for hvert år. Og som om ikke de økonomiske utfordringene var nok har datteren kroniske helseproblemer som på ingen måte gjør situasjonen bedre. På toppen av dette har jeg siden i høst hatt testikkelkreft med de plagene det fører med seg, og nå nettopp blitt frisk fra lungebetennelse. Og alt dette kommer i tillegg til de helseproblemene som gjorde at jeg ble uføretrygdet. Så man kan vel si at livet på ingen måte er en dans på roser. Men samtidig kan jeg heller ikke si at livet er forferdelig. For jeg har en fantastisk datter som jeg gjør alt for. Og selv med dårlige forutsetninger prøver jeg å gi henne et så godt liv som mulig. Og vi har heller ikke noe familie som gir hun gaver.
Og dermed er vi inne på hvorfor jeg blogger. For er det noe jeg kan skrive under på så er det at det ikke bare er hyggelig å blogge. Jeg har mottatt drapstrusler, trusler om folk som skal komme hjem til oss og mange andre mer eller mindre useriøse trusler. Og jeg har blitt anmeldt til barnevernet (uten at de fant noe negativt). Så hvorfor skaper bloggen min så mye bråk? Jo fordi jeg ber om hjelp. Jeg spør enkelt og greit de som leser bloggen min om de vil hjelpe meg økonomisk til å gi datteren min en fin oppvekst, en fin jul og andre ting. I tillegg spør jeg om noen vil hjelpe meg med å gi datteren min tannregulering. Og selv om det skaper mye blest og storm at jeg spør om hjelp på denne måten har jeg bestemt meg for å ikke slutte. For hadde jeg gjort det samme i de fleste andre land hadde ikke reaksjonene vært så negative. Men her i Norge skal vi holde oss for gode for slike ting. Mange har jo en illusjon om at NAV ordner opp for oss som ikke har det greit økonomisk. Men de fleste som tenker slik har aldri vært innefor dørene hos NAV. For NAV fungerer ikke slik mange tror. Så derfor er jeg så frimodig at jeg ber om hjelp her på bloggen min. Og jeg forstår at mange er mistenksom, derfor tilbyr jeg dokumentasjon på at det jeg skriver og at situasjonen vår er ekte. Det eneste jeg forlanger tilbake for å utgi slik dokumentasjon er å få vite hvem som vil ha den slik at jeg kan føle meg trygg på at jeg gir såpass personlig informasjon til personer med ærlige hensikter.

Vil du hjelpe med å gi datteren min en fin jul, tannregulering eller en litt bedre hverdag er kontonummeret mitt 9522.06.25762
Og vil du kontakte meg kan jeg treffes på mail [email protected]

I mitt forrige innlegg skrev jeg om den frivillige organisasjonen som hadde fått kondomer og veldig ufine brev innpakket i julegavepapir slik at de var klar til å bli delt ut til barn som vokser opp i familier der det ikke er økonomi til å kjøpe julegaver selv. Dette er en avskyelig måte å behandle andre personer på. Og spesielt barn i en allerede vanskelig situasjon. Men noe som også er utrolig sårende er når man blir lovet hjelp, men så ikke får det. Dette har jeg opplevd flere ganger. Jeg har veldig lyst å nevne et eksempel. For et par år siden ba jeg om hjelp gjennom andre kanaler enn bloggen min (Bloggen min startet jeg ikke før for 1 år siden). Men altså, for et par år siden ba jeg om hjelp. Responsen var ganske dårlig. Men når det var ca 2 – 3 uker igjen til jul ble jeg kontaktet av en som ville gi datteren min en brukt rosa laptop. Jeg snakket med han på telefon og vi hadde en fin samtale. Men så ble det stille. Og jeg hadde jo blitt så glad for en sånn gave at jeg hadde klarte å fortelle datteren min at hun skulle få en veldig fin julegave. Det gikk flere uker uten at det kom en rosa laptop. Og datteren fikk jo ikke den utrolig fine julegaven jeg hadde sagt hun skulle få. Jeg trodde jo hun skulle få den til jul. Når vi var kommet etter nyttår fortalte jeg datteren min hva som skulle komme i posten for å gi hun noe å glede seg til siden det ikke ble noe særlig julegaver på julaften. Jeg trodde jo fremdeles at den ville komme. Men den rosa laptopen kom aldri. Og siden jeg ikke visste hva jeg skulle svare datteren min sa jeg at pakken sikkert hadde forsvunnet i posten. For han som lovet å sende laptopen svarte aldri mer på mail, sms eller telefon.
Fremdeles spør datteren min etter den rosa laptopen innimellom. Og når vi sender noe i posten er hun alltid redd det skal forsvinne. Så den rosa laptopen skapte stor skuffelse vi begge vil huske lenge. Den julen ble trist på grunn av en brukt rosa laptop.
Så en ting er å ikke ville hjelpe noen som spør om hjelp. Men det er utrolig skuffende å bli lovet noe og så aldri få det. For man takker da gjerne nei takk til andre ting som kunne blitt en fin julegave.

Det er visst slik at man ikke lenger kan shoute/poste blogginnlegg i nettavisene. Så hvis du vil dele bloggen min på sosiale medier blir jeg veldig glad.

Håper aller får en fin uke 🙂

Hvorfor er det så vanskelig å be om hjelp

Man hører ofte at det er vanskelig å be om hjelp. Og jeg selv har skrevet det flere ganger. Men hvorfor er det slik? Hvorfor skal man ikke be om hjelp hvis man trenger det? Er det slik at man er mindre verdt hvis man ber om hjelp? Jeg har aldri opplevd at rumenere eller andre som sitter på gaten og tigger blir så angrepet som meg. Og fra dem får man ingen dokumentasjon eller vite hva/hvem pengene går til. Noen av disse tiggerne tjener tusenvis av kroner på. Men idet jeg ber om hjelp til noe spesifikt og høyst nødvendig til datteren min og meg blir jeg overøst av hat. Jeg tar gjerne imot kritikk, men ren og skjær hat blir litt for mye. Og i går natt bestemte jeg meg for å ikke be om hjelp mer. Av den enkle grunn at jeg ikke orker mer usakelig dritt. Jeg kan fremdeles ikke forstå hvor alt hatet kommer fra. Jeg har bedt om hjelp for å gi datteren min en litt bedre hverdag. Og dere som nå er fornøyd meg å skremme meg fra å be om hjelp bør være stolte (ironi). Det er ikke jeg som blir mest skalidene. Det er datteren  min som må lide for denne avgjørelsen

Men så håper jeg dere som er så kritisk til at jeg ber om hjelp heller kjøper en juledekorasjoner av oss når den tid kommer. Da hjelper jo dere faktisk oss mens vi prøver å løse våre økonomiske problemer uten å tigge.

Og husk at det er lov å være kritisk. Men hver for all del saklig og høflig.

Og hvis eg om hjelp ved en senere anledning håper jeg på  mer respekt og forståelse. Jeg ville aldri utsatt verken datteren min og meg for dette hvis det ikke var høyst nødvendig.

Norge er kjent som et varmt samfunn. Men det er tydeligvis bare på TV og i aviser.

Og husk at neste gang kan det være du som må be om hjelp.

Ønskeliste – Drømmen om å kjøpe den perfekte gaven brukt

Jeg har fått en del spørsmål om hva datteren min og jeg ønsker oss til jul. Og jeg har svart ting som datteren min ønsker seg og som er innenfor rimelighetens grenser. Men så har jo og datteren min ønsker akkurat som de fleste andre barn, som er litt i overkant. Og selv om vennene til datteren min gjerne får slike dyre julegaver synes jeg at det er alt for mye å gi i julegave selv om man har penger til det. Men hvis man tenker gjenbruk som er bra både for økonomien og for miljøet, så er det jo kanskje mulig å likevel oppfylle et slikt ønske. Derfor tenkte jeg å ligge ut de 3 tingene datteren min ønsker seg aller mest i håp om at noen har en av disse tingene liggende hjemme der de bare samler støv. Og så håper jeg at hvis noen har en av disse tingene kan la meg kjøpe det til en veldig god pris. Jeg har ikke stor tro på det, men det skader jo ikke å prøve. 

Så her er listen med de 2 største ønskene til datteren min, og en forklaring på hvorfor hun ønsker seg det. Håper det finnes en person der ute som har en av de liggende hjemme og som vil selge. Og de trenger ikke å se ny ut så lenge gjenstanden fungerer som den skal;

– iPhone – datteren min sin telefon er så dårlig og treg at den nesten ikke er mulig å bruke. Og batteriet holder ikke 30 minutter en gang. Og hun har behov for en telefon fordi jeg fremover skal prøve å la hun være mer og mer alene hjemme siden hun har problemer med separasjonsangst. I tillegg bruker hun telefonen med mobilt internet til å holde kontakt med venner og andre ting barn bruker internet til siden vi ikke har vanlig internet hjemme. 

– Slalomski – datteren min elsker å stå på ski. Og i fjor vinter fikk hun prøve slalomski, noe hun synes var veldig gøy. Og vennene hennes har slalomski. Så hun har flere ganger spurt om hun ikke kan få slalomski. Så hvis noen har et par som er brukt ønsker jeg å kjøpe til en pris jeg kan leve med. 

Og til slutt har jeg et litt trist ønske å til meg selv. For 2 år siden kjøpte datteren min julegave til meg. En Ulvang-genser som jeg har blitt veldig glad i. Om vinteren har det vært favorittplagget mitt. Og for et par dager siden fant jeg genseren frem for å vaske den. For om noen dager blir det jo kaldt igjen. Og da hadde den vært god å ha. Men når jeg vasket den glemte jeg å endre temperaturen på vaskemaskinen. Så den ble vasket på 40 istedet for 30. Man tror gjerne at det ikke skal ha noe å si, men det har mye å si. For genseren er som pølseskinn. Selv etter å ha lagt i balsam og blitt strukket mens den var våt får jeg den ikke til å passe. Og jeg savner genseren min. Så hvis noen har en Ulvang-genser de vil gi bort eller selge billig er jeg veldig interessert

Har du noe på ønskelisten eller en Ulvang-genser håper jeg du sender meg en mail så fort som mulig

Og husk at nå nærmer julen seg med stormskritt. Så derfor skal jeg benytte anledningen til å be om hjelp både til jul og til tannregulering til datteren min. Det er jo det som har vært problemet for noen med bloggen min. At jeg ber om hjelp. Men det er jo og derfor jeg startet bloggen. 

Jeg ligger ut spleisen som er opprettet for å hjelpe oss https://www.spleis.no/project/55470. Håper mange vil bidra.

Og vil du ha kontonummer kan du få det ved å sende meg en mail. Noen mener at det hadde vært bedre å ligge det ut på bloggen. Og for mange var det helt greit. Men noen ble provosert av at jeg la ut kontonummer. Og jeg vil ikke provosere eller såre noen som helst. Så får jeg jo og sjansen til å takke deg personlig hvis du sender meg en mail. Og som jeg allerede har skrevet mange ganger så kan jeg dokumentere alt jeg skriver.

Mailadressen min er [email protected]