“Timeout” på grunn av barnevernet

Som sikkert noen har fått med seg så forsvant innleggene mine her på onsdag. Og grunnen til at jeg fjernet de skal dere få nå.

På onsdag ca kl 12.30 hentet jeg posten min i postkassen. Og blant all reklamen lå det en konvolutt merket med Barnevernet. Jeg åpnet konvolutten og så kjapt at jeg var innkalt til møte onsdag 23.01. kl 12.00. Så egentlig skulle jeg vært på møte med barnevernet mens jeg leste brevet. Jeg ringte umiddelbart til barnevernet og fortalte at jeg nettopp hadde fått brevet, og heldigvis fikk jeg forståelse for at jeg ikke hadde møtt opp, og vi avtalte nytt møte 2 dager senere, på fredag 25.01. Når jeg endelig hadde fått ordnet opp i det tok jeg meg tid til å lese hvorfor jeg var innkalt til møte (Bilde av innkallelsen nederst i bloggen). Og grunnen var at melder visst er bekymret for hvordan datteren min har det, og i tillegg skal jeg ha utlevert datteren min i en anonym blogg. Akkurat det med å utlevere datteren min på en ANONYM blogg får jeg ikke helt til å passe sammen. Men men. Uansett kan jeg ikke se at jeg har gjort noe galt, så jeg var ikke nervøs, men heller irritert over at barnevernet må bruke tid og ressurser på unødvendige ting istedenfor å hjelpe barn som virkelig trenger hjelp. Men det er på ingen måte kritikk til barnevernet, for de må selvfølgelig undersøke når noen melder inn til barnevernet om en sak. Så den eneste jeg er irritert på er personen som sendte bekymringsmeldingen.  Den er selvfølgelig sendt inn anonymt, noe jeg mener blir feil. Hadde melder virkelig vært bekymret burde hun turt å fortelle hvem hun var.

Så var det endelig. For selv om jeg ikke gruet meg skulle det bli godt å bli ferdig med møtet. Jeg var allerede da klar over at dette ikke ble det eneste møtet i denne saken siden barnevernet allerede hadde åpnet en undersøkelsessak. Så jeg var veldig klar over at de og kom til å ønske å snakke med datteren min, og helt sikkert ha et hjemmebesøk. Men for meg er det første møtet med barnevernet det viktigste. Da får jeg møte saksbehandlerne og få et inntrykk av hvordan de er. Jeg har jo tidligere møtt saksbehandlere fra barnevernet som man ikke ønsker at sine verste fiender skal få møte. Men jeg har og møtt saksbehandlere som faktisk bryr seg om barna, og som er engasjert i å hjelpe. Så jeg var spent på hvordan saksbehandlerne jeg fikk denne gangen var. Og jeg fikk et veldig positivt inntrykk. Jeg følte at vi hadde en fin samtale,  og jeg fikk fortalt min side av saken. Og selvfølgelig hadde de sjekket ut bloggen min. Så det jeg var mest spent på var jo om det var noe galt med bloggen min, og om jeg hadde utlevert datteren min. Og begge disse tingene fikk jeg avkreftet. Barnevernet fant ingenting galt med bloggen min, og jeg har ikke utlevert datteren min. Og å få en bekreftelse på det er utrolig godt. Ellers avtalte vi at barnevernet skal komme på hjemmebesøk og snakke med datteren min. Så selv om jeg fremdeles mener at barnevernet burde brukt den tiden og de resursene de bruker på å undersøke datteren min og meg på noen andre barn som faktisk trenger hjelp, så er jeg glad for å ha saksbehandlere som jeg føler jeg kan snakke med.

Grunnen til at jeg fjernet innleggene i bloggen var at jeg ville ha en avklaring fra barnevernet om jeg virkelig utleverte datteren min i bloggen min. Så nå skal jeg ligge de ut igjen siden jeg har fått en bekreftelse på at jeg ikke gjør det. Jeg synes ikke jeg gjør noe galt med blogge. Det eneste jeg ønsker er jo å gi datteren min en så bra oppvekst som mulig. Og når min lave inntekt ikke gir henne de samme mulighetene som de fleste andre barn, så har jo bloggen min ihvertfall gitt henne en finere julefeiring 2 år på rad, i tillegg til sommerferie i fjor. Så jeg synes det er mer positivt enn negativt. Og jeg utleverer hun ikke på noen måte. Det er veldig få som får vite navn og annen informasjon om datteren min. Det deler jeg bare med personer jeg er 100% sikker på at har ærlige hensikter.

Så nå vet dere hva som har skjedd hos oss den siste tiden. Nå må jeg dessverre ha barnevernet i livet vårt en stund, men heldigvis har jeg saksbehandlere jeg føler jeg kan samarbeide med. Så jeg skal være åpen og hyggelig. Og så regner jeg jo med at de fremover leser de nye innleggene jeg skriver siden jeg på møtet sa at jeg kom til å skrive om møtet.

Ellers kan jeg fortelle at førstkommende onsdag har datteren min time hos reguleringstannlegen. Jeg ble jo lovet før jul at en anonym person ville ta regningen på egenandelen min der. Og jeg håper jo at det ikke har endret seg.

Ligger og ved en utskrift av bekymringsmeldingen som er gitt til barnevernet. Vil bare bemerke at det er veldig feil av melder å si at jeg ikke brukte pengene på det de var ment til mener jeg. For selv om spleise var til tannregulering fikk jeg beskjed før spleisen var ferdig at en anonym person ville betale min egenandel der. Og da skrev jeg at jeg ville bruke noe av det som var samlet inn på å betale forfalt strømregning og reparere bilen. Og komme litt ajour. Og jeg har faktisk fått mange tilbakemeldinger om at det var fornuftig av meg å bruke pengene slik. Ingen fortalte meg at de syntes det var feil av meg å gjøre det. For jeg skulle ønske at personen heller hadde gitt meg en tilbakemelding om det enn å sende inn bekymringsmelding til barnevernet. Men men. Gjort er gjort.

Ønsker alle en fremdeles god helg

 

 

Årets første innlegg litt forsinket

Godt nyttår 🙂

Og først må jeg få si tusen tusen takk til dere som hjalp oss slik at vi fikk en fin jul.

Årets første innlegg ble litt forsinket. Forrige uke fikk jeg en telefon fra en jeg aldri før hadde snakket med. Hun presenterte seg og fortalte at hun var datteren til min aller beste venn i barndommen. Vi var som brødre. Klassens klovner. Dessverre er det noen år siden vi har snakket sammen siden han flyttet til Tromsø. Og når datteren hans som jeg bare hadde hørt om, men aldri hatt mulighet til å møte fortalte at bestevennen min, hennes far nettopp var dø var det som er slag i magen. Hun fortalte at han hadde hatt kreft de siste årene, men ingen behandling hjalp. Og nå klarte ikke kroppen hans mer. Jeg viste ikke at han var syk engang.  Og selv om vi ikke hadde snakket sammen på noen år føles det som om halvparten av barndommen og ungdomstiden min er dø. Alt som er igjen er de gode minnene jeg aldri mer kan dele med noen. Jeg kan aldri mer si “Husker du den gangen…..?”. Det er bare jeg som husker disse tingene nå. Den andre halvparten er borte.

På grunn av dette har jeg måtte bruke energien min på å holde masken når jeg har vært med datteren min, og sørge når jeg har vært alene. Så jeg har ikke hatt energi til å skrive. Men selv om jeg fremdeles er trist går det bedre nå. Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg kunne vært i begravelsen hans, men når en flytur til Tromsø koster mer enn en tur/retur-reise til de fleste storbyene i Europa blir det til at jeg heller minnes bestevennen min hjemme. Egentlig ganske rart at man kommer seg langt øst i Europa mye billigere enn til en annen by i lille Norge.

På mandag fikk jeg og en gladmelding. Ihvertfall en form for gladmelding. Jeg har lenge hatt store problemer med veldig tørr hodebunn og flass. Og til tider har jeg hatt smertefulle sårskorper i hodebunnen. Så for noen måneder siden ble jeg henvist til hudlege. Og på mandag var det endelig tid for å få vite hva som feiler huden min. Jeg har jo tenkt det verste og googlet meg fram til de verste diagnosene. Så når hudlegen kan fortelle at jeg “bare” har en form for aggresiv eksem er det for meg en gladmelding. Men en dyr gladmelding. Resten av livet må jeg bruke spesialshampo og et liniment i hodebunnen. Og shampoen er ikke mulig å få på blå resept.  Heldigvis er linimentet på blå resept. I tillegg vil eksemen gi utbrudd i ansiktet og på brystet. Og da må jeg bruke 2 forskjellige kremer som heller ikke er på blå resept. Så januar startet med noen store utlegg. Men helse er viktigere enn penger. Så jeg får heller være glad for at det ikke var mer alvorlig.

Nå ble det ikke mye om julen i dette innlegget siden jeg føler jeg måtte fortelle hvorfor jeg ikke har skrevet noe tidligere. Så i neste innlegg skal jeg skrive litt om hvordan julen vår var.