Kondomer og stygge meldinger i julegave?

Det er nok mye jeg har gjort i livet mitt som jeg angrer på, og skulle ønske jeg kunne gå tilbake og få gjort annerledes. Men til tross for alt fra hets, trusler og mange ufine og noen direkte stygge tilbakemeldinger angrer jeg ikke på at jeg har bedt om hjelp her i bloggen til å gi datteren min en litt bedre hverdag, jul og andre dager. Det har selvfølgelig ikke vært hyggelig å få mye dritt slengt mot meg, men samtidig er det vel slike ting man må regne med når man stikker seg frem og belyser et Norge mange ikke vil innrømme eksisterer. De kan gjerne snakke om hvor forferdelig det er for barna som vokser opp i fattigdom i andre steder i verden, men med en gang det kommer for nærme skal det benektes eller skjules.

Så når jeg da stikker hodet frem og beskriver en hverdag der datteren og jeg lever med en så vanskelig økonomisk situasjon at det ikke er nok mat til oss begge gjennom hele måneden ødelegger jeg “glansbildet” av en hverdag i verdens rikeste land. Men egentlig kan jeg ikke forstå problemene mange har med at jeg ber om hjelp. Joda, jeg er anonym. Men samtidig tilbyr jeg meg å dokumentere det jeg skriver. Det må jo være mye bedre å heller hjelpe medmennesker som har det vanskelig enn å trakassere, henge ut og/eller true. Og spesielt nå når julen nærmer seg synes jeg at vi alle kan forsøke å være litt snillere mot hverandre. Det er ingen som tjener noe på å gjøre livet til andre mer vanskelig.

Jeg leste i avisen der en frivillig organisasjon hadde mottatt pakker som de skulle gi til barn i fattige familier i Norge. Men i pakkene lå det kondomer og brev med tekster som “Foreldrene dine burde brukt denne når de laget deg”. Tenk hvis er barn hadde åpnet den pakken på julaften. Fy faen sier jeg bare. Folk som gjør slike ting trenger profesjonell hjelp. Og egentlig tror jeg at slike mennesker ikke kan hjelpes, for de kan ikke ha noe form for empati. Og nå skal jeg ikke si at det som ble skrevet om meg på nettet var like gale som å åpne en pakke med kondomer og et slikt brev. Men de som skriver slike ting bør tenke på at datteren min faktisk er stor nok til å kunne lese og forstå slike ting. Og hvordan ville deres barn reagert om foreldrene deres ble hengt ut på nettet? Jeg synes at alle bør passe mer på seg selv og heller vise litt nestekjærlighet og omtanke. Det er mange som sliter nå før jul, og selv om man ikke har mulighet til å hjelpe med praktiske ting, er det og veldig hyggelig å få en koselig hilsen eller noen vennlige ord i en melding.

Mange trodde sikkert jeg hadde sluttet å blogge her. Men det har jeg altså ikke. Jeg har bare slitt litt med helsen. I tillegg til lungebetennelse fant legen ut at jeg hadde høyt blodtrykk. Om det kom på grunn av stress i forbindelse med bloggen skal jeg ikke si, men legen anbefalte meg å holde meg litt unna ting som stresset meg. Og det har jeg gjort. Kanskje litt for mye siden jeg ikke har fått besvart kommentarer eller mail i det siste. Så har du sendt meg en mail, så send den gjerne på nytt. Og nå som jeg akkurat følte meg frisk fra lungebetennelse våknet jeg i går opp med kraftig forkjølelse med ekstrem nysing og rennende nese. Ikke det at en forkjølelse er farlig, men jeg begynner å bli veldig lei av sykdom nå. Forhåpentligvis tar hvitløk knekken på den veldig fort.

Et par personer har spurt etter kontonummeret mitt uten at jeg vet hvorfor. Jeg har derfor etter samtale med banken min funnet ut at jeg igjen ligger ut kontonummer. Dette fordi banken min har bekreftet at eneste måten å finne navn på kontoeier er hvis man jobber i bank. Og de som vil kan veldig enkelt få navn og annen informasjon om meg av meg ved å sende meg en mail. Og jeg dokumenterer gjerne at situasjonen og det jeg skriver er ekte.

Så vil du hjelpe datteren min og meg har jeg kontonummer 9522 06 25762.

Spleisen som ble startet for å hjelpe med å gi datteren min tannregulering klarte dessverre ikke å nå målet.

Jeg ønsker alle en fin 3. søndag i advent. Vær snille mot hverandre, så blir julen mye finere for alle

4 kommentarer
   1. Chanett tok kontakt med meg og ville starte en spleis for å hjelpe meg med tannregulering og julefeiring til datteren min. Først kommuniserte vi på mail og deretter har vi snakket sammen på telefon og sms. Men for de som var skeptisk til spleisen så har jeg allerede fått overført pengene som kom inn på spleisen fra Chanett

  1. Jeg leste den artikkelen om disse “gavene” og må si jeg lurer litt på hva som får folk til å oppføre seg sånn. Ser ikke helt den store gleden i å sparke noen som ligger nede.
   Fint å se at du er på nett igjen, det ble stille lenge, noe som var litt bekymringsverdig siden du tross alt var blitt syk. Det kunne jo ha vært at du var blitt alvorlig dårlig.
   Hva er planene angående regulering? Blir det til å sette i gang eller vil det ikke være økonomisk mulig?

   1. Takk for hyggelig melding.
    For datteren min er regulering nødvendig for å få plass til de nye tennene. Så det er ikke av kosmetiske årsaker, men nødvendig. Så på en eller annen måte må jeg ordne det før for mange av de nye tennene kommer frem. Men økonomisk sett er det ikke mulig nå

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg