Krangler som barnehagebarn, men bryr seg ikke

Leser i Dagbladet at politikerne våre diskuterer heftig i Stortingets spørretime. Der står overbetalte voksne mennesker og nærmest krangler om hvem som har rett. SVs Lysbakken sier Erna Solberg mener at vi fattige har det for godt til at regjeringen vil gjøre noe med strømprisene,  mens Erna Solberg kaller uverdig og mener Lysbakken tillegger hun meninger hun ikke har. Hva er timelønnen til disse personene som faktisk har makt og mulighet til å gjøre noe for oss fattige? Jeg driter i hvem av dem som har rett, men jeg synes at istedenfor å stå der og krangle med en skyhøy timelønn så burde de heller prøve å sette seg inn i hvordan vi som er fattige har det. Det hjelper meg og datteren min fint lite at de står der som barnehagebarn og krangler. De bør være voksne nok til å forstå at det ikke hjelper noen.

For mens våre folkevalgte bruker tiden på krangling, tant og fjas er det 100.000 barn i Norge som ikke har det bra fordi politikerne våre ikke bryr seg. Noen mener selvfølgelig at de bryr seg, men jeg mener at hvis de hadde brydd seg hadde de gjort noe med det. Men jeg ser ikke at noen bryr seg, for alt vi hører er tomme ord. Ingen på Stortinget vet hvor tomt kjøleskapet mitt er, eller hvor tom kontoen min er. Fordi de ikke bryr seg. Det er jo enda en stund til valget. Så foreløpig er det ingen av dem som bryr seg om datteren min som i dag fikk diagnosen atopisk eksem og trenger ekstra dyre såper og andre ting for å ikke få utslett og klø. Heldigvis fikk vi krem og antihistaminer på blå resept. Men også der var det vanskelig for legen å finne rett krem siden politikerne våre har skjerpet inn på reglene for blå resept. Hvorfor er det så forbanna vanskelig for politikerne å gjøre noe for at også vi fattige i Norge skal ha et godt liv? Er de virkelig så lite empatiske at de driter i oss? Det er faktisk 100.000 barn i Norge som vokser opp med fattige foreldre,  og ingen av dem bryr seg. For de er opptatt med å krangle. Det virker som de glemmer at det er folket som har gitt dem den jobben de har, for de jobbet helt klart ikke for majoriteten av det norske folk. De bør komme seg ut av Stortinget og se virkeligheten. Jeg er sikker på at ingen av politikerne våre er klar over at jeg og flere andre ikke hadde klart oss på den lille inntekten vi har med minstesats uføretrygd uten å måtte tigge om hjelp slik jeg har gjort her i bloggen.

Det er utrolig trist å se at alt politikerne gjør er å krangle mens jeg og flere andre sitter med tomme kjøleskap, tom konto, skyhøy strømregning og andre utgifter vi kan betale. Samtidig står de der og krangler mens den skyhøye timelønnen tikker inn på konto.

Er snart på tide å ta på seg gule vester og gjøre som i Frankrike. Eller som i USA og starte #notmyprimeminister mot Erna. Kanskje politikerne våre ser oss da?

Del gjerne innlegget. Det kan jo hende en av politikerne våre en dag leser det

 

4 kommentarer
  1. Hei. Blir så trist av å lese at du ikke tør å be om hjelp. Syns du skal fortsette å be om hjelp. Og jeg håper mange vil hjelpe dere for det fortjener du og datteren du. Hadde jeg hatt råd skulle jeg sendt deg noen kroner men er fri for penger nå til neste trygd kommer. Heier på deg. Du er en fantastisk pappa. Klem

  2. jeg synes du burde slutte og klage og heller gjøre noe fornuftig for å få det bedre. Du kan gå med avisa, jobbe i kassa i en butikk. Være litt aktiv for at ting skal bedre seg. Enhver har ansvar for sitt eget liv og du kan ikke bare vente at staten skal ta seg av problemene dine.
   Lykke til.
   Hilsen Karin

   1. Jeg er dessverre 100% uføretrygdet og kan derfor ikke jobbe fordi jeg er syk. Da blir det vanskelig for å gå med avisen eller jobbe i butikk. Så da lurer jeg på om du altså mener at jeg ikke har krav på et verdig og godt liv siden du mener jeg klager? Har jeg ikke lenger krav på et like verdig liv som andre fordi jeg ikke lenger har helse til å jobbe? Når jeg jobbet betalte jeg jo faktisk mye skatt av lønnen min for å ha krav på at staten skulle ta vare på meg økonomisk når jeg en gang ikke kunne jobbe mer. Dessverre skjedde det alt for tidlig. Men det var ikke et jeg tok. Dessverre kan man ikke forutse når helsen svikter

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg