“Timeout” på grunn av barnevernet

Som sikkert noen har fått med seg så forsvant innleggene mine her på onsdag. Og grunnen til at jeg fjernet de skal dere få nå.

På onsdag ca kl 12.30 hentet jeg posten min i postkassen. Og blant all reklamen lå det en konvolutt merket med Barnevernet. Jeg åpnet konvolutten og så kjapt at jeg var innkalt til møte onsdag 23.01. kl 12.00. Så egentlig skulle jeg vært på møte med barnevernet mens jeg leste brevet. Jeg ringte umiddelbart til barnevernet og fortalte at jeg nettopp hadde fått brevet, og heldigvis fikk jeg forståelse for at jeg ikke hadde møtt opp, og vi avtalte nytt møte 2 dager senere, på fredag 25.01. Når jeg endelig hadde fått ordnet opp i det tok jeg meg tid til å lese hvorfor jeg var innkalt til møte (Bilde av innkallelsen nederst i bloggen). Og grunnen var at melder visst er bekymret for hvordan datteren min har det, og i tillegg skal jeg ha utlevert datteren min i en anonym blogg. Akkurat det med å utlevere datteren min på en ANONYM blogg får jeg ikke helt til å passe sammen. Men men. Uansett kan jeg ikke se at jeg har gjort noe galt, så jeg var ikke nervøs, men heller irritert over at barnevernet må bruke tid og ressurser på unødvendige ting istedenfor å hjelpe barn som virkelig trenger hjelp. Men det er på ingen måte kritikk til barnevernet, for de må selvfølgelig undersøke når noen melder inn til barnevernet om en sak. Så den eneste jeg er irritert på er personen som sendte bekymringsmeldingen.  Den er selvfølgelig sendt inn anonymt, noe jeg mener blir feil. Hadde melder virkelig vært bekymret burde hun turt å fortelle hvem hun var.

Så var det endelig. For selv om jeg ikke gruet meg skulle det bli godt å bli ferdig med møtet. Jeg var allerede da klar over at dette ikke ble det eneste møtet i denne saken siden barnevernet allerede hadde åpnet en undersøkelsessak. Så jeg var veldig klar over at de og kom til å ønske å snakke med datteren min, og helt sikkert ha et hjemmebesøk. Men for meg er det første møtet med barnevernet det viktigste. Da får jeg møte saksbehandlerne og få et inntrykk av hvordan de er. Jeg har jo tidligere møtt saksbehandlere fra barnevernet som man ikke ønsker at sine verste fiender skal få møte. Men jeg har og møtt saksbehandlere som faktisk bryr seg om barna, og som er engasjert i å hjelpe. Så jeg var spent på hvordan saksbehandlerne jeg fikk denne gangen var. Og jeg fikk et veldig positivt inntrykk. Jeg følte at vi hadde en fin samtale,  og jeg fikk fortalt min side av saken. Og selvfølgelig hadde de sjekket ut bloggen min. Så det jeg var mest spent på var jo om det var noe galt med bloggen min, og om jeg hadde utlevert datteren min. Og begge disse tingene fikk jeg avkreftet. Barnevernet fant ingenting galt med bloggen min, og jeg har ikke utlevert datteren min. Og å få en bekreftelse på det er utrolig godt. Ellers avtalte vi at barnevernet skal komme på hjemmebesøk og snakke med datteren min. Så selv om jeg fremdeles mener at barnevernet burde brukt den tiden og de resursene de bruker på å undersøke datteren min og meg på noen andre barn som faktisk trenger hjelp, så er jeg glad for å ha saksbehandlere som jeg føler jeg kan snakke med.

Grunnen til at jeg fjernet innleggene i bloggen var at jeg ville ha en avklaring fra barnevernet om jeg virkelig utleverte datteren min i bloggen min. Så nå skal jeg ligge de ut igjen siden jeg har fått en bekreftelse på at jeg ikke gjør det. Jeg synes ikke jeg gjør noe galt med blogge. Det eneste jeg ønsker er jo å gi datteren min en så bra oppvekst som mulig. Og når min lave inntekt ikke gir henne de samme mulighetene som de fleste andre barn, så har jo bloggen min ihvertfall gitt henne en finere julefeiring 2 år på rad, i tillegg til sommerferie i fjor. Så jeg synes det er mer positivt enn negativt. Og jeg utleverer hun ikke på noen måte. Det er veldig få som får vite navn og annen informasjon om datteren min. Det deler jeg bare med personer jeg er 100% sikker på at har ærlige hensikter.

Så nå vet dere hva som har skjedd hos oss den siste tiden. Nå må jeg dessverre ha barnevernet i livet vårt en stund, men heldigvis har jeg saksbehandlere jeg føler jeg kan samarbeide med. Så jeg skal være åpen og hyggelig. Og så regner jeg jo med at de fremover leser de nye innleggene jeg skriver siden jeg på møtet sa at jeg kom til å skrive om møtet.

Ellers kan jeg fortelle at førstkommende onsdag har datteren min time hos reguleringstannlegen. Jeg ble jo lovet før jul at en anonym person ville ta regningen på egenandelen min der. Og jeg håper jo at det ikke har endret seg.

Ligger og ved en utskrift av bekymringsmeldingen som er gitt til barnevernet. Vil bare bemerke at det er veldig feil av melder å si at jeg ikke brukte pengene på det de var ment til mener jeg. For selv om spleise var til tannregulering fikk jeg beskjed før spleisen var ferdig at en anonym person ville betale min egenandel der. Og da skrev jeg at jeg ville bruke noe av det som var samlet inn på å betale forfalt strømregning og reparere bilen. Og komme litt ajour. Og jeg har faktisk fått mange tilbakemeldinger om at det var fornuftig av meg å bruke pengene slik. Ingen fortalte meg at de syntes det var feil av meg å gjøre det. For jeg skulle ønske at personen heller hadde gitt meg en tilbakemelding om det enn å sende inn bekymringsmelding til barnevernet. Men men. Gjort er gjort.

Ønsker alle en fremdeles god helg

 

 

7 kommentarer
  1. Off fy søren så jævli teit å annmlede deg.
   Du e en gode far og synes dette va utrolig unødvendig 100%
   Off fy søren… vet du hva eg bare kjenne på at eg blir sikkelig irritert på den peraonen
   Vist han/ hu lese dette så seie eg bare forbanna idiot! Helt utrolig patetisk
   Sikkert en liten dritt unge som har kødda seg… VOKS OPP FORBANNA HESTK*k

   Til deg alenepappa: eg sende deg en mail til
   Du er utrolig gode person som gjør alt for datteren din

   1. Jeg beklager at jeg skrev at konvolutten var merket “Barnevernet”. Konvolutten var merket med våpenskjold og kommunenavn. Du har helt rett uten at jeg helt ser hva som var morsomt med det. Men papirene som lå inne i konvolutten var merket med Barneverntjenesten, og det var synlig gjennom “vinduet” der navnet mitt står at brevet kom fra barnevernet. Så jeg så ordet “Barnevernstjenesten” med en gang jeg så konvolutten. Men jeg beklager på det sterkeste at jeg skrev feil. Jeg skal få lagt ut bilde av konvolutten slik den så ut når jeg tok den ut av postkassen

  2. Jeg er helt enig med den som har sendt bekymringsmelding til barnevernet, dette er jo akkurat en sak som barnevernet kan og bør hjelpe til i, at du ikke ser det derimot er veldig skremmende. Ikke at du utleverer henne men det gjør du jo også på en måte, men at dere ikke har noe nettverk og at økonomien er slik som den er, du får faktisk ikke til å ta vare på henne på den måten hun bør bli tatt vare på , du trenger hjelp!!! Hun bør få en besøksfamilie etc. hvis hun har seprasjonsangst bør hun IALLEFALL ha en for å utfordre henne. Du sier du er deprimert og kansje du ikke greier å se jentas beste, men slik dere har det er ikke jentas beste hvis dere til tider ikke har råd til å spise middag som du har skrevet.
   Du får vel støtte til tannregulering på sosialen regner jeg med når du ikke får økonomien til å strekke til ?
   Du bør ta på deg kritiske øyne å innse at du trenger hjelp. Når man ikke greier å dekke basal behovene til barnet, og det greier ikke du.. så bør en være bekymret.. du bør være bekymret.

   1. At du mener det har du selvfølgelig rett til. Men for det første så er det veldig lite barnevernet kan bidra med. Og hvis alle som sliter økonomisk skal bli meldt til barnevernet ville ikke barnevernet kunne hjelpe de barna som faktisk trenger hjelp av de. Barnevernet er viktig, men personer som har ubegrunnet sender bekymringsmelding til dem sørger for at barnevernet bruker sine resurser på unødvendige saker i tillegg til at de gjør både foreldre og barn stresset. For uansett hvor sikker man er på at man er en god forelder blir man stresset når barnevernet kommer og sjekker. Så før man sender en bekymringsmelding til barnevernet bør man finne ut om det gjelder noe barnevernet kan hjelpe med. Barnevernet kan ikke bedre økonomien til noen.
    Og nå vet jeg ikke hvor mye du har studert psykologi eller psykiatri, men hvis du har lest bloggen min så har du og fått med deg at datteren min i lang tid har vært pasient hos BUP. Og psykologen hennes der frarådet å presse henne til å overnatte hjemmefra hvis hun ikke ville. Så ville da et besøkshjem hjelpe? Skal jeg tvinge datteren min til å bo hos fremmede annenhver helg?
    Og når det gjelder mat så skriver jeg gjentatte ganger at datteren min aldri går sulten. Men det er ikke alltid jeg kan servere hun varm middag. Men det er en stor forskjell på å være sulten og å ikke få varm middag hver dag.
    Det er nok ingen som er så kritisk til meg som jeg er selv. Jeg analyserer alt jeg gjør fordi jeg ser hva jeg kan gjøre annerledes for å gjøre livet til datteren min bedre. Og det eneste jeg er bekymret for er personer med samme meninger som deg som mener at man ubegrunnet bør melde inn til barnevernet, og tvinge barn til å bo hos fremmede selv om psykolog som kjenner barnet fraråder det. For før man gjør seg opp en mening om så alvorlige ting bør man undersøke skikkelig. En bekymringsmelding til barnevernet kan ødelegge veldig mye. Heldigvis føler jeg at jeg har et godt samarbeid med de nå, og håper jeg snart er ferdig med den

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg